7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'lı kadınlara destek

Eureko Sigorta, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde açılması planlanan Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) için T.C. Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile bir protokol imzaladı.

Eureko Achmea Vakfı tarafından sağlanan finansal destekle, Eureko Sigorta, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Çermik Kaymakamlığı'nın işbirliği ile tamamlanacak ÇATOM'un Haziran 2009'da hizmete girmesi planlanıyor. Bu programlar sayesinde yöre kadınlarının, sosyal ve ekonomik hayatın içinde daha donanımlı ve aktif hale gelmeleri amaçlanıyor.
25 Mayıs'taki protokol töreninde konuşan T.C. Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Eureko Sigorta'nın katılımcı toplum kalkınmasına destek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Karahocagil, ÇATOM'ların kentlerin daha çok kırdan göç etmiş yoksul hanelerin yaşadığı mahallelerde ve ilçe merkezlerinde kurulan, topluma dayalı ve katılımcılığı esas alan merkezler olduğunu kaydetti. Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "ÇATOM projesi kapsamında genç kızlarımız, kadınlarımız ve çocuklarımız için eğitim ve sağlık programları, gelir getirici ve kadın istihdamını destekleyici programlar, okul öncesi eğitim programları, çocuk okuma odaları, sosyal destek programları ve pek çok kültürel-sosyal etkinlik yer alacak."
 

Referans
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:50:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?