5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakırlı karpuz festivalini gözlüyor

Diyarbakır'da karpuz festivali düzenleyeceği müjdesini veren Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Halkın kültürel etkinliğe ihtiyacı var. Bizim gündemimizde sadece karpuz festivali var" dedi.


Dünyaca ünlü Diyarbakır karpuzu için 18-20 Ekim tarihleri arasında festival düzenleneceği belirtildi. Karpuz festivalinin tanıtımı için sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Şenlik çok renkli geçecek. Bir çok yerel sanatçı ücretsiz konser verecek.

Halkın kültürel etkinliklere ihtiyacı var. Kentin nitelikli bir şenliğe kavuşması arzusundayız. Diyarbakır'ın, şenlikleri ile insanların birbirlerine tebessümle güldüğü, mutluluk ve
sevginin paylaşıldığı bir şehir olması arzusundayız. Hak ettiği imajı da budur. Bunların olması için kültürel etkinliklere işin açıkçası büyük ihtiyaç var. Sevgi şehrinin insanları bu tür etkinliklerle biraraya gelmelidir" dedi. Bir gazetecinin sınır ötesi operasyona izin veren tezkereyle ilgili sorusu karşısında Vali Mutlu "Bol bol karpuz yiyelim, Diyarbakır gündeminde karpuz var. Şenlik var" ifadelerini kullandı.


Öte yandan Diyarbakır'ın simgesi olan karpuz için 18-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan şenlikte çeşitli yarışma ve konserler yapılacağı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 06:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?