5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakırlı tiyatrocunun başarısı

Dünyada, İtalya Jerzy Grotowski tiyatro topluluğuna seçilen dört kişiden biri olan Diyarbakırlı Yusuf Çankaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti.


Dünyada tiyatro sanatının önemli kilometre taşlarından ve Jerzy Grotowski tiyatrosunun günümüzde yaşayan takipçileri olan Workcenter Of Jerzy Grotowski And Thomas Richards topluluğuna seçilme başarısı gösteren Diyarbakırlı tiyatrocu Yusuf Çankaya, İtalya'ya hareket etmeden önce Baydemir'i ziyaret etti.

Grotovski Work Center ile çalışmak istemesinin en önemli nedenlerini, Kürt hikaye anlatıcıları dengbejlerle ilgili destan, hikaye, şarkı ve anlatıcı başlıkları üzerine araştırma yapmak ve çeşitli destanları inceleyerek projelendirmek olarak sıralayan Çankaya, bu sebeple tercihini İtalya ve Jerzy Grotowski Topluluğu'ndan yana kullandığını belirtti. Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'ndeki öğrenimini sürdüren Yusuf Çankaya, popülist akımların peşinden gitmediğini ve yeşerdiği toprakların kültürü üzerine uzmanlaşmanın en büyük düşü olduğunu söyledi. Dünya çapındaki bir kuruluşa seçilme başarısı gösteren Yusuf Çankaya'yı kutlayan Başkan Osman Baydemir, esas zorlu dönemin bundan sonra başlayacağını ve her türlü zorluğun üstesinden gelmesi gerektiğini belirterek, Çankaya'ya desteklerini sunacaklarını söyledi.

Kürt kültürü ve onun özgün eserlerinin irdelenmesinin çok önemli olduğunu da dile getiren Baydemir, genç tiyatrocuya çalışmalarında başarılar dileyerek Büyükşehir Belediyesi tarafından Çankaya'ya eğitimi boyunca burs bağlanacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 15:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?