7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırlılar sanata doyacak

Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen ve 1 yıl sürecek olan Kültür Sanat Etkinlikleri'nin tanıtım kokteyli Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in katılımıyla yapıldı.

Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen Kültür Sanat Etkinlikleri'nin tanıtım kokteyli Şatopark'ta düzenlenen davetle yapıldı. Sunuculuğunu Behsat Uygur'un yaptığı programa Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt ve Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve çok sayıda konuk katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da yapılacak bu etkinliğin 1 yıl süreceğini belirterek, "Bu gece burada 1 yıl sürecek olan Kültür Sanat Festivali'ni dinlemeye, izlemeye ve katılmaya geldik. Mimarlık bu şehrin en önemli özelliğidir. Diyarbakır'ı dünyaya tanıtılacak çok güzelliği var. O nedenle bu etkinlik Diyarbakır'ın kültürünü de dünyaya tanıtmak amacıyla çok önemli. Aynı zamanda bir dünya şehri olması münasebetiyle dünya kültürlerini de kapısını açmış, aralamış bir şehirdir. Bu etkinlik Diyarbakır'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Etkinlik programında ilk olarak Diyarbakır'da Cenk Güray bağlama konseri verildi. Etkinlik kapsamında Diyarbakır'da sahne alacak bazı sanatçılar ise şöyle:
"18 Ocak'ta Funda Arar, 25 Ocak'ta Gülay, 31 Ocak'ta Erdal Erzincanlı, 7 Şubat'ta Zara, 21 Şubat'ta Erkan Uğur, 28 Şubat'ta Anadolu Ateşi, 7 Mart'ta Mazhar Fuat Özkan, 15 Mart'ta Mahşeri Cümbüş, Musa Eroğlu, Kıraç, Bedirhan Gökçe, Ferhat Göçer, Volkan Konak"

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 11:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?