5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakırlılara 'musiki' ziyafeti

Diyarbakır Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu, dinleyicilerine unutulmaz bir musiki ziyafeti çekti. 

Diyarbakırlılar'ın büyük ilgi gösterdiği konser ayakta alkışlanırken, amatör koronun performansına hayran kalan vatandaşların birçoğu, salonda oturacak yer bulamayınca konseri ayakta dinlemek zorunda kaldı. 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Orhan Asena Sahnesi'nde dün akşam düzenlenen konsere, Kültür ve Turizm İl Müdürü Songül Göksu, Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Tekdemir, ünlü illüzyonist Sermet Erkin, koro solislerinin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu amatör sanatçılarının şef Edvan Kengil yönetiminde verdiği konser, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Yoğun ilgi nedeniyle bazı vatandaşlar konseri ayakta izlemek zorunda kalırken, birçok vatandaşın ise konsere küçük çocuklarıyla gelmeleri dikkat çekti. Konserin bitmesiyle izleyiciler alkışlarla tempo tutarak ekibi tekrar sahneye çağırdı. 

Konseri izlemeye çocuklarıyla gelen vatandaşlardan bazıları Türk müziği konserine ilk kez geldiklerini, bazıları ise Diyarbakır'da bu tür etkinlikleri sık sık görmek istediklerini belirterek, "Konser çok güzeldi, çok beğendik. Böyle etkinliklerin olmasını her zaman istiyor ve bekliyoruz. Terör ve şiddetin kol gezdiği Güneydoğu'da, özellikle Diyarbakır'da bu tür etkinlikler esas Diyarbakır'ın göstergesidir; çünkü bu konser, Diyarbakır Musikisini Yaşatma Cemiyeti'nin konseridir. Gerçek Diyarbakırlı musikişinastır, sanatseverdir. Konseri çok beğendik, devamını bekliyoruz" dedi. 

Şef Edvan Kengil, konsere olan yoğun ilginin kendilerini çok memnun ettiğini ifade ederek, "Diyarbakır'da Türk müziğine çok yoğun bir ilgi var. Konserlerimizin hemen hemen hepsi yoğun ilgi görmüştür, ama bugün biraz daha fazlaydı. Gerek müdürlük gerek valilik bu konuda bizi görevlendirirse turne de yapabiliriz" şeklinde konuştu. 

Diyarbakır'da bulunan ve konseri izlemeye gelen illüzyonist Sermet Erkin de, "Konser çok güzel, her şeyiyle çok iyiydi. En azından bu tür konserlerin olmasında yarar var. Öncelikle Türk müziği gerçek anlamda bu tür konserlerde hayat buluyor. Bu tür müziklerin olması Türk müziğini yaşatmada çok önemli" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 12:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA COŞKUN NEYZEN-BESTECİ IP: 80.217.98.xxx Tarih : 20.07.2008 12:34:30

TEBRİKLER EDVAN ,YİNE BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATMIŞSIN.Seninle ne kadar gurur duysak azdır.