7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor başkanı görevi iade etti

Diyarbakır Valisi Efkan Ala tarafından geçici olarak Diyarbakırspor başkanlığına getirilen Şiyar Mehmetoğlu, kulübün borcunun 34 milyon YTL çıkması üzerine görevi iade etti. 

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan işadamı Şiyar Mehmetoğlu, "Bilindiği üzere Diyarbakırspor Kulübü'ne borçsuz olması halinde anonim şirkete dönüştürmek şartıyla talip olmuştuk. Bu amaçla çalışmalar başlamış, borç ancak 6 milyon 700 bin YTL'ye düşürülebilmişti. 

Buna rağmen sayın Valimiz Efkan Ala'nın talimatıyla Nevşehir'de kampa gidip, futbolcu, otel ve diğer giderler için yaklaşık 1 milyon YTL ödeme yaptık. Daha sonra kulüpte yaptığımız incelemede kamuoyundan saklanan faiz ve cezalarıyla birlikte yaklaşık 27 milyon YTL kamu borcu ve kulüpte hiçbir kaydı olmayan şahıs hacizlerinin devam ettiğini tespit ettik. Borçsuz alma sözüyle çıktığımız bu yolda, iki haftada bu rakamın yaklaşık 34 milyon YTL'ye vardığını gördük. Bize bildirilmeyen kamu borçlarının çözümü için yaptığımız görüşmelerden sonuç alamadığımız için sayın Valimiz Efkan Ala'nın talimatıyla aldığımız geçici görevi iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2006 Çarşamba 12:56:16
Güncelleme :16 Ağustos 2006 Çarşamba 13:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?