7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor borç kıskacında

Süper Lig'de naklen yayın, İddaa ve forma reklamıyla birlikte 15-20 milyon TL arasında sabit gelirleri olması beklenen Diyarbakırspor'un, eski borçlar ve hacizlerle ilgili sorunlarını çözemediği takdirde bunlardan yararlanamayacağı öğrenildi.

Diyarbakırspor Kulübü'nden edinilen bilgiye göre, takımı şampiyon yapan futbolcular alacaklarını tahsil etmek için federasyona başvururdu. Futbolculara 1 ay içerisinde ödeme yapılmazsa hem serbest kalacaklar, hem de alacaklarını Diyarbakırspor'un olası gelirlerinden tahsil edecekleri için kulüp yeni sezon öncesinde ne transfer yapabilecek, ne de lisans çıkarabilecek. Mevcut kadrodan 10-12 futbolcu ile yola devam edilip, en az 15 transferin yapılmak istendiği Diyarbakırspor'da yerli ve yabancı transferine sağlıklı şekilde başlanabilmesi için de sıcak paraya ihtiyaç var. Kulüp çalışanlarının neredeyse 1 yılı bulan maaşları, kulübün diğer temel ihtiyaçlarıyla ilgili sorunlar ve başkan Dr. Abdurrahman Yakut'un geçen sezon karşılıksız çıkan çeklerinin ödenmesiyle ilgili sorunlar için de kaynağa ihtiyaç var.

Başkan Dr. Abdurrahman Yakut, Diyarbakırspor'un yaşadığı ekonomik krizin yeni olmadığı, bir önceki Süper Lig döneminden kalan borçların bulunduğunu ifade ederek, kulübün toplam borç miktarının 15 milyon TL olduğunu söyledi. Bu borcun 7 milyon TL için haciz geldiğini bildiren Yakut, sorunun çözümü için temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gitti.

"EKONOMİK AÇIDAN GÜÇLÜ OLAN VARSA BIRAKIRIM"
Yakut, Ankara'da Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve AK Parti Diyarbakır milletvekillerinin katılacağı bir toplantı yapacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: ''Çalışma yaptırdık, borcumuzun yaklaşık 15 milyon TL olduğunu belirledik. Ankara'daki toplantıda kulübün yaşadığı sıkıntıları anlatıp destek isteyeceğiz. Diyarbakırspor'un bu ekonomik sıkıntıdan acilen kurtulması gerekiyor. Çünkü seneye mücadele edilecek lig Bank Asya 1. Lig değil. Rakip kulüplerle mücadele edebilmek için iyi oyuncular transfer etmek gerekiyor. Bunun için güçlü bir ekonomik yapıya sahip olmak lazım. Para olmazsa Süper Lig'de başarı beklenmez, ancak kulübümüz ne yazık ki şu an buna sahip değil.''
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 23:53:04
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 00:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?