8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor gözünü Altay'a dikti‎

DİYARBAKIRSPOR'DA HEDEF ALTAY MAÇINI KAZANMAK

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor'da hafta sonu kendi sahasında oynanacağı Altay maçının hazırlıkları sürüyor.

Lisans krizi hariç sezon öncesindeki sorunları halen aşamayan Diyarbakırspor, tüm bunlara rağmen kendi sahasında oynanacağı Altay maçından 3 puan hedefliyor. Yeşil-kırmızılı takım, 24 sezondur yenilmediği İzmir temsilcisini bir kez daha eli boş gönderip ligdeki ilk galibiyetini almanın hesaplarını yapıyor. Diyarbakırspor, yaşadığı idari ve mali sıkıntılara rağmen oluşturduğu takımla Bank Asya 1. Lig'de başarılı olmak istiyor. Lisans krizinin çözülmesi nefes aldırırken, maddi sorunların çözülmemesi ve yönetimin sorunları çözmede yetersiz kalması takımda kafalardaki soru işaretlerinin ortadan kalkmamasına neden oldu.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı Diyarbakır'da günde çift idman yaparak geçiren Diyarbakırspor, fizik ve kondisyon eksiğini gidermeye çalışırken, 11 Eylül Cumartesi günü kendi sahasında oynayacağı Altay maçını kazanarak moral bulmak istiyor. Ligdeki ilk 3 puanına bu maçta ulaşmanın hesaplarını yapan Diyarbakırspor'da futbolcuların idman açıklarını kapatmaya başlaması teknik heyeti memnun ediyor.

Teknik direktör Suat Kaya, "24 yıldır Altay'a karşı olan yenilmeme geleneğimizi sürdürmek istiyoruz. Hazırlıklarımızı Cuma gününe kadar devam edeceğiz. İdmanlarımız istediğimiz düzeyde geçiyor. Şu anda her hangi bir sorumuz yok" dedi.

 

"24 YILLIK GELENEK SÜRECEK Mİ ?"

Zorlu 90 dakika öncesinde iki takımın da 1'er puanı var. Maçın bir diğer önemli yanı ise Diyarbakırspor'un son 24 yıldır Altay'a yenilmemesi. Altay'a karşı son yenilgisin Süper Lig'den düştüğü 1986-87 sezonunda İzmir'de 2-0 yenilerek alan Diyarbakırspor, bu maçtan sonra rakibiyle oynadığı 10 karşılaşmada 5 galibiyet ve 5 beraberlik alırken, hiç yenilmedi. İki takım arasında oynanan 20 maçta Diyarbakırspor 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 yenilgi alırken, attığı 24 gole karşılık kalesinde 28 gol gördü.

DİYARBAKIRSPOR'DA HEDEF ALTAY MAÇINI KAZANMAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 14:57:03
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 09:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?