7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor logosu değişecek

Diyarbakırspor'un kuruluşundan itibaren kullanılan logo tartışma konusu olurken, yeni logo için yarışma yapılması kararlaştırıldı.

Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut'un yeğeni avukat Engin Yakut'un öncülüğünde yeni logo çalışması başlatıldı. Diyarbakırspor'un günümüze uygun çağdaş bir logoya kavuşması için çalışma başlattıklarını belirten Engin Yakut, internet üzerinde yapılacak değerlendirme sonucunda en fazla beğeni toplayan logoyu seçeceklerini kaydetti. Yakut, "Logoyla ilgili taraftarlardan ve spor kamuoyundan bazı şikayetler geldi. Mevcut logonun artık Diyarbakırspor'a yakışmadığı yönünde eleştiriler oldu. Abdurrahman amcamın eşi Ufuk hanım ve kızı Gamze ile birlikte ilk örnek logoyu biz yaptık.

Diyarbakır, dünyada surların yanı sıra medeniyetlere beşiklik etmesi ve başta İslamiyet olmak üzere 3 semavi dinin izlerini taşımasıyla bilinir. Bütün semavi dinlerde barışı simgeleyen şey zeytin dalıdır. Örnek çalışmamızda bunu kullanarak Diyarbakır'dan dünyaya barış mesajı vermek istedik. Diyarbakır surları savaş amaçlı değil, savunma amaçlı yapılmıştır.

Logo, surlar ve etrafında 21 zeytin dalından oluşuyor. İnternet sitelerinde bu konuda tartışma ve yarışma başlatacağız. Taraftarlarımız dahil herkes örnek logo hazırlayacak. En fazla beğeni toplayan logoyu kulübün yeni logosu olarak belirleyeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 18:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?