7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor personeli isyan etti

DİYARBAKIRSPOR PERSONELİ AYAKLANDI

22 aydır maaş alamayan Diyarbakırspor Kulübü personeli ayaklandı. Yönetimden alacaklarının ödenmesini isteyen çalışanlar, "Paramızı verin, sonrada işimize son verin. Aksi takdirde bu yönetim ve gelecek yönetimi kulübe sokmamaya kararlıyız" dediler.

Turkcell Süper Lig'e veda eden Diyarbakırspor'da sular bir türlü durulmuyor. Diyarbakırspor Kulübü'nde çalışan 35 personel tam 22 aydır maaş alamadıklarını dile getirerek kazan kaldırdı. Çalışanlar, maaşlarının ödenmemesi nedeniyle borç batağına saplandıklarını ve eve 'ekmek' dahi götüremediklerini belirtiler. Yönetimin ilgisizliğine isyan eden kulüp çalışanları, "Bu sorunlar eskiden yoktu. Son yıllarda gelen yönetimler personeli ezmeye başladı. Futbolcu transferlerine milyon dolarları aktaranlar bu

paraların binde 1'i kadar tutmayan alacaklarımızı vermiyor. Geçen sezon takım Süper Lig'e çıkmasına rağmen alacaklarımız ödenmedi. Geçen sezonun bu sezondan tek farkı takım başarılı olduğu için prim alan futbolcular kendi haklarından kesinti yaparak bize destek oluyorlardı. Bu sezon yönetim bizi çok mağdur etti. Eve ekmek götüremiyoruz. Esnaflar Diyarbakırspor'da çalıştığımız için veresiye veriyordu. Ama artık onu da yapmıyorlar" dediler.

"ALACAĞIMIZI ÖDEYİN, SONRA İŞİMİZE SON VERİN"

Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile kentteki diğer yetkililere de seslenen kulüp çalışanları, "Ailemizi geçindirmek için burada çalışmak zorundayız. Ama artık bıçak kemiğe dayandı. Paramızı ödesinler, sonra işimize son versinler. Şimdiye kadar takım kümede kalsın diye sorun çıkarmadık. Diyarbakırspor'a olan sevgimizden dolayı böyle davrandık. Artık sessiz kalmayacağız. Her türlü eylemi yapacağız. Her girişimde bulunacağız. Alacaklarımız ödenmezse bu yönetimi veya

gelecek başka bir yönetimi gerekirse tesislere sokmayız. Sayın valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile diğer yetkililer de artık Diyarbakırspor'un içine düştüğü çıkmaza çare bulsunlar istiyoruz. Kendi personelinin mutlu olmadığı bir kulüp nasıl başarılı olacak? Çocuklarımız eşlerimiz ekmeğe muhtaç şekilde yaşama tutunmaya çalışırken, vicdanlar bunu nasıl kabul ediyor?" ifadelerini kullandılar.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 14:27:05
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 14:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?