7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor sahipsiz kaldı

DİYARBAKIRSPOR SAHİPSİZ KALDI

Bank Asya 1. Lig'in yeni takımlarından Diyarbakırspor'da, ligin bitiminden bu yana kulübe hiç kimsenin sahip çıkmaması taraftarları endişelendiriyor.

2009-2010 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig'e veda eden ve küme düşen Diyarbakırspor'da bir türlü yüzler gülmüyor. Henüz kongre kararı alınamaması, polemiklerin çokluğu, çalışanların huzursuzluğu camiada endişeleri arttırıyor. Bunun yanı sıra hiç kimsenin başkan adaylığı için elini taşın altına sokmaması tepkileri arttırırken, Kulüp Başkanı Çetin Sümer'in de her gün dikkatleri başka yönlere çekmesi, yöneticileri de hareketlendirdi. Zaten dağılma noktasına gelen yönetim kurulundan birçok ismin istifa

ettiği gelen bilgiler arasında.

Yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak bir açıklama yapan Diyarbakırspor Taraftarlar Birliği Başkanı Zülküf İşlek, 2 milyon nüfuslu bir kentte Diyarbakırspor gibi bir kulübe sahip çıkanın olmamasının içler acısı bir durum olduğunu vurgulayarak, "Atıp tutan çok ama icraat yok. Milyonları temsil eden bir kulüp Turkcell Süper Lig'den düştü veya düşürüldü. Ne yazık ki başta parlamenterlerimiz olmak üzere kimsenin sesi çıkmadı. Bu büyük kulüp, büyük gelirlerden edildi. Şimdi ortada kalmış bir vaziyette, perişan.

Futbolcu yok. Personel 24 aydır maaş alamıyor, kongre yok ve talip çıkan da yok. Borç çok. Kulübü alacak olan, bir o kadarda borcun altına girecektir. Diyarbakırlı milletvekillerine, zengin iş adamlarına sesleniyoruz. Lütfen acil olarak bu Diyarbakırspor için bir çözüm bulun. Taraftar olarak içimiz yanıyor, kahroluyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 14:19:03
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 14:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?