7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor yöneticilerine tepki

Diyarbakır Gazeteciler Cemiyeti (DGC) dün oynanan Diyarbakırspor-Denizlispor maçının ardından bazı yöneticilerinin gazetecilere saldırmasını kınadı.

Konuyla ilgili olarak DGC yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Dün yine saldırıya uğradık. Hem de bir spor müsabakasını ardından. Hem de bir kulübün yöneticileri tarafından. Dün oynanan Diyarbakırspor-Denizlispor karşılaşmasının ardından www.diyarinsesi.org sitesini muhabirlerinin bazı Diyarbakırsporlu yöneticilerin saldırı ve tehditlerine maruz kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Başarılarınızı öven gazeteciler, yanlışlarınızı ve başarısızlıklarınızı da mutlaka eleştireceklerdir.

Şahsınıza değil, başarısız yönetiminize yapılan bu eleştirilere tahammül ve saygı göstermek zorundasınız. Fakat, siz kendi yanlışlarınızı görüp düzeltmek, ders çıkarmak yerine tahammülsüzlük ve şiddet eğilimine yöneliyorsanız, bizim de size sormak istediklerimiz var'' denildi.

Açıklamada kulüp yöneticilerine, ''Bu saldırıları Diyarbakır veya Diyarbakırspor adına mı, yoksa kendi kişisel hırsınız veya menfaatleriniz için mi yapıyorsunuz'' diye sorulduktan sonra şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakırspor yıllardır var ve var olmaya devam edecektir. Bu kulüp çok yönetici gördü. Geldiler, görev yaptılar ve gittiler. Kimisi iyi hatırlandı, kimi kötü. Yani baki olan bu kent ve takımdır. Siz değilsiniz. Bu kent adına bu bir takımın yöneticilerine yakışmayan hareketleri yapma hakkını size kimse vermez. Arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor, yetkilileri göreve davet ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:02:00
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 13:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?