7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor'a Avrupa desteği

DİYARBAKIRSPOR'A AVRUPA DESTEĞİ

Diyarbakırspor Yönetimi'ne aday oluşum içerisinde yer alan kişiler basına tanıtılırken, kulübe Avrupa'daki oluşumdan 3 milyon Euro'luk yardım yapıldı.

Yeni oluşumun tanıtım toplantısında konuşan kulüp başkanı Çetin Sümer, kendisinin de eş başkanı olduğu Avrasya Arap Afrika Ekonomik Kalkınma Konseyi'nden (EECD) kulüp yönetimine aday olan isimleri tek tek açıkladı.

Kendisi gibi EECD'nin eş başkanı olan iş adamı Necati Bulak ve Almanya'da 34 bin kişinin çalıştığı tekstil devi bir firmanın sahibi Jurgen Lankers ile bir başka Alman işadamı Wolpgang Gehrlicher'i basına tanıtan Sümer, Ürdün Kralı'nın oğlu Şeyh Muhammed Salih'in de gelmeyi çok istediğini ancak işleri nedeniyle Diyarbakır'a gelemediğini söyledi.

Personel ve esnaf borçlarının Pazartesi günü tamamının ödeneceğini belirten Sümer, "Yönetim işini geciktirdiğimiz eleştiriliyor ancak biz boş durmadık. Forma tescilini yaptık, anlaşmayı düşündüğümüz teknik direktör ile konuşup her konuda anlaştık. Hatta bu teknik direktörün verdiği bilgilerle 10 futbolcu ile prensip anlaşmasına vardık. Hatta takımın kamp yapacağı yeri bile belirledik ve rezervasyonumuzu yaptık. Yani boş durmadık. Takımı düşürdüğümüz gibi yine Süper Lig'e çıkarıp istifa edeceğim. Benim kaybedeceğim bir şey olmaz. Ben verdiğim parayı alırım. Eğer almayacak bir enayi varsa gösterin, ben enayi değilim paramı atayım" dedi.

Daha sonra söz alan EECD Eş Başkanı Necati Bulak da yönetime gelmeleri halinde yapacaklarını tek tek ayrıntılarıyla anlattı. Konuşması sırasında güven açısından 3 milyon Euroluk çeki kulüp başkanı Çetin Sümer'e veren Bulak, "Çok iddialı geliyoruz. Ancak burada birlikte çalışabileceğimiz kalifiye yönetici konusunda sıkıntı olduğunu gördük. Çetin başkanın acil çağrısı üzerine özel uçakla geldim. Aslında her şey netleştikten sonra gelip bunları açıklamak istiyordum ama kısmet bugüneymiş. 2 hafta içinde acil ödenmesi gereken tüm borçları ödeyeceğiz. Kulübün 17.5 trilyon borcunu da yönetime geldiğimiz gün ödemeyi taahhüt ediyoruz. Biz bundan sonra herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Bu yıl, el birliği ile Diyarbakırspor'u bir alt lige düşürdük. Dünyaca ünlü bir yabancı hoca ile anlaştık ve yabancı hocalar bu ligde çalışamadığı için kendisine bir menajerlik vereceğiz. Burada spor okullarında sporcu yetiştirecekler. Bu sayede hem futbolcu yetiştireceğiz hem de satacağız. Bu sayede bir gelir elde etmiş olacağız. Biz Diyarbakırspor'u kesinlikle bize dahil hiç kimseye muhtaç etmeyecek bir duruma getirmek istiyoruz. Diyarbakır'a Türkiye'de bile olmayan Diyarbakır Arena Stadı yapacağız. Bu sadece bir futbol sahası değil aynı zamanda basketbol ve voleybol sahasından oluşacak bir kompleks olacak. Bir sonraki gelişimizde Şeyh Muhammet Salih ile beraber geleceğiz ve yer etüdü yapacağız" diye konuştu.

DİYARBAKIRSPOR'A AVRUPA DESTEĞİ
DİYARBAKIRSPOR'A AVRUPA DESTEĞİ
DİYARBAKIRSPOR'A AVRUPA DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 17:13:02
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 18:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?