3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor'a modern tesisler

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor'da Genel Kaptan Dr. Abdurrahman Yakut, Kayapınar beldesindeki bin 340 dönümlük alana yapılacak dev spor kompleksi için resmi işlemlerin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Diyarbakırspor Genel Kaptanı Dr. Abdurrahman Yakut, futbol takımları için altyapının önemine değinerek, "1968 yılında Yıldız ve Dicle kulüplerinin birleşmesiyle kurulan Diyarbakırspor, Türk futbol tarihinde aralıksız bir şekilde 3. Lig'den 2. Lig'e, oradan da 1. Lig'e çıkan ilk, dünyada ise İngiltere'nin N. Forest takımından sonra bu işi başaran ilk kulüptür. Aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu'dan 1. Lig'e (Süper Lig) yükselen ilk kulüp olma özelliğini koruyan Diyarbakırspor, tarihinde tam 4 kez 1. Lig'e çıkmayı başarmasına rağmen burada tutunamadı. Bunun en büyük nedeni ise altyapı, tesis ve kalıcı gelir kaynakları konusunda yaşanan sıkıntılar oldu. Diyarbakır kentinin ekonomik alanda geri kalması Diyarbakırspor'a da olumsuz yönde yansırken, 40 yıllık tarihinde dikili bir ağacı bile olmayan Yeşil-kırmızılı kulüp, hep günü kurtarma ve geçici başarılarla idare edilmeye çalışıldı. Oysaki günümüzde futbol, dev bir endüstri sektörü haline gelmiştir. Yönetimimizin üzerinde durduğu dev spor kompleksinin hayata geçmesi halinde kulüp hem tesisleşme ve altyapı, hem de ekonomik alanda sorunlarını çözmüş olup şampiyonlukların temeli atılmış olacaktır" dedi.

Diyarbakırspor Kulübü'nün projelerden ve yatırımlardan sorumlu Asbaşkanı Suat Önen ise, Kayapınar beldesindeki bin 340 dönümlük alana yapılacak dev spor kompleksi projesinin ilk adımı olan arazi tahsis işlemlerinin kısa sürede sonuçlanacağını umduğunu belirterek, "Spordan Sorumlu Bakanımız, mevcut Atatürk Stadı'nın kulübümüze devredilmesine dair söz verdi. Atatürk Stadı'nı alacak kişi veya firma, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın tahsis ettiği alanda Diyarbakırspor'a, içinde 30 bin kişilik stadın da bulunduğu spor kompleksi yapacak. Bu proje sayesinde kulübümüzün tesis ve altyapı sorunu çözüleceği gibi ekonomik alanda da büyük getirileri olacak. Diyarbakırspor, artık kişilere bağımlı olmaktan kurtulacak" diye konuştu.

Bu arada, Diyarbakırspor Kulübü'nün hazırladığı projeye Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 3 hafta önce kendisini ziyarete gelen yeni yönetime, tesisleşme ve kalıcı gelir kaynaklarıyla ilgili her türlü projeye yasal prosedür çerçevesinde destek olacaklarını ifade etmişti.
Diyarbakırsporlu taraftarlar ise hazırlanan dev projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?