7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor'da gizli kongre kararı

DİYARBAKIRSPOR'DA GİZLİ KONGRE KARARI

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer'in yönetim kurulu üyelerinin baskısı sonrasında 30 Mayıs'ta kongreye gideceği iddia ediliyor.

Diyarbakırspor'da bir süredir kongreyle ilgili tartışmalar, yeni bir boyut kazandı. Kasımpaşa maçı öncesinde İstanbul'da yöneticilerle yaptığı görüşmelerde, "Takım küme düşse bile kulübü bırakmam" diyen Başkan Çetin Sümer'in yöneticilerden gelen "Sen devam edeceksen et, biz yokuz. Diyarbakırspor'un daha kötüye gitmemesi için kongreden başka çıkış yolu göremiyoruz" şeklindeki baskıdan sonra kongreye gidilmesi yönünde tavır değiştirdiği iddia edildi. Edinilen bilgiye göre, yönetim 30 Mayıs'ta kongreye gidilmesi için aldığı kararı şimdilik gizli tutuyor. Sümer'in kesin kararını vermesinden sonra kongre kararının kamuoyuna açıklanacağı kaydedildi.

Öte yandan, Diyarbakırspor'da merak edilen konuların başında kulübün borcu geliyor. Ligin bitimine bir hafta kala Turkcell Süper Lig'den düşmesi kesinleşen Diyarbakırspor'un borçları için çelişkili rakamlar dile getiriliyor. Yönetimin, eski yönetici alacakları ve futbolcuların kalan alacakları da dahil olmak üzere 16.5 milyon TL hesap çıkardığı iddia edilirken, isminin açıklanmasını istemeyen bir yönetici ortaya çok tartışılacak bir iddia attı. Şu anki yöneticilerin alacaklarının 6 milyon TL olduğunu ifade eden yönetici, diğer kalemlerle beraber toplamın 10-12 milyon TL olduğunu, borcun bu rakamların üzerinde gösterilmesi halinde bu işin altında başka sebepler aramak gerektiğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 15:00:02
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 00:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?