7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor'da kongreye doğru

Diyarbakırspor'un olağanüstü kongresinin 9 Ağustos'ta yapılacağı bildirildi. 

Servet Can'ın istifasıyla boşalan kulüp başkanlığına geçiçi olarak getirilen işadamı Şiyar Mehmetoğlu'nun kongrede tek aday olması bekleniyor. Aday çıkmaması sebebiyle iki kez ertelenen kongrenin üçüncüsünde başkanlığa getirilen Servet Can'ın 10 gün önce kulübün önünü açmak için görevinden istifa etmesi üzerine, Vali Efkan Ala tarafından geçiçi olarak göreve işadamı Şiyar Mehmetoğlu getirilmişti.
9 Ağustos'ta yapılacak kongrede tek aday olacak Şiyar Mehmetoğlu, "Önemli olan Diyarbakırspor'un sorunsuz olup, başarılı olmasıdır. Bunun için de ne lazımsa o yapılacaktır. Diyarbakırspor'u dernek statüsünden kurtarıp A.Ş yapacağız. Tüm taraftarlarımızı kongre günü yanımızda görmek istiyoruz" dedi. 

Görev getirildikten sonda futbolcuların gecikmiş alacaklarını ödeyerek takıma büyük moral veren Şiyar Mehmetoğlu, yerel bir televizyon kanalında Diyarbakırspor ile ilgili projelerini açıkladı. 

Yeşil-beyazlı kulübün kişisel borçlardan arındırılarak şirket haline getirilmesinin yanlış yorumlanmamasını isteyen Mehmetoğlu, "Kulübün borçsuz hale gelmesi için A.Ş. olması kaydıyla göreve talip olacağımızı 3 ay önce deklare ettik. Ancak, borçların silinmesi olayı sadece bizim önümüzü açmakla ilgili değil. Kongreye bir hafta var. Bu süreçte bizden çok daha iyi şartlara sahip bir grup çıkarsa önünü açarız. Şirketleşme, bu kulübün sağlıklı bir yapıya kavuşabilmesi için gereklidir" dedi. 

Kalıcı gelir kaynakları olmadığı için Diyarbakırspor'un artık dernek statüsünde yönetilerek başarılı olamayacağını ifade eden Mehmetoğlu, "Ben de her Diyarbakırlı gibi Diyarbakırspor'un şirketleşmeden, herkesin sağlayacağı katkılarla ve çok güçlü ekonomik kaynaklarla yoluna devam etmesini isterim. Ancak, bu iş sadece istemekle olmuyor. (Her yıl insanlar cebinden para koysun, bu şekilde yürütelim) demekle nereye kadar gideceğiz ? Kalıcı çözümler şart. Doğu ve Güneydoğu'nun 30 ilinde Süper Lig takımı kalmadı. Bunun en önemli sebebi ekonomik sıkıntılardır. Bir kent, sosyal ve ekonomik açıdan gelişmişse, bu spora da yansır. Şartlar böyleyken Diyarbakırspor'un A. Ş. haline gelerek yoluna devam etmesinin dışında akılcıl hiçbir yöntem yoktur" şeklinde konuştu. 

Diyarbakırspor'un bu süreçten çok daha kötü etkilenmemesi için kongreyi beklemeden çalışmalara başladıklarını ve ilk iş olarak takımın Nevşehir'deki kampını ziyaret ettiğini belirten Şiyar Mehmetoğlu, futbolcuların kafasında oluşan soru işaretlerini para ile değil güven ile aştıklarını ifade etti. Mehmetoğlu, "Kongre öncesinde çalışmalara başlamak, bizim için sürpriz oldu. Ancak, Diyarbakırspor'un yararı için buna katlandık. Kampta huzursuzluk olduğunu öğrendik. İlk işimiz, kampı ziyaret etmek oldu. Teknik heyet ve futbolcularla görüştük. Sanki onlara para ödeyerek işi çözdük gibi bir hava oluşturuldu; ancak işin aslı öyle değil. Karşılıklı güvenle sorunu tatlıya bağladık. Diyarbakırspor'un kent dışındaki imajı maalesef iyi değil. Futbol piyasasında (oraya giden futbolcu parasını alamıyor) gibi bir önyargı oluşmuş. Bunu yıkmak için çok çaba göstereceğiz. Bunun ilk adımını attık ve futbolcuların sözleşmelerine gerçek rakamları yazıyoruz. Böylece, ne vergiden kaçırma olayı kalıyor ne de futbolcunun kafasındaki soru işaretleri. Hatta bir ilke daha imza atarak sözleşmelere şampiyonluk primini dahi yazdırdık. Daha sonra da futbolcularımızın paralarını ödedik" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2006 Cumartesi 16:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?