7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırspor'da yönetim sorunu

Diyarbakırspor'a kimse sahip çıkmayınca Diyarbakır Valiliği, takımı daire müdürlerine emanet etmek zorunda kaldı. 

Buna göre, Diyarbakırspor Kulüp Başkanılığı'na Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Aydın, 2. Başkan Tesis ve Basın Sözcüsü DSİ 10. Bölge Müdürü Nihat Üstündağ, Futbol Şube ve Altyapı Sorumlusu Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam Çetin, Tesislerden Sorumlu As Başkan ve Genel Sekreter Kenan Şengül'ün yanı sıra, muhasip üyeliğe ise Murat Haspolat, Fetih Rüştü Yıldız ve Namık Kemal Kubat getirildi. 

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Ahmet Aydın, bir hafta içinde futbolcu borçlarının yüzde 50'sinin ödeneceğini belirterek, birinci lige çıkmak için mücadele edeceklerini söyledi. Yeni yönetim, futbolculara 3'er bin YTL'lik prim verdi. 

Kulüp binasında futbolcularla toplantı yapan yeni yönetim, sorunları dinledi. Vali Yardımcısı Erol Özer, üst üste yapılan kongrelerde takımı taşıyacak bir yönetim bulamadıklarını belirterek, "Bizi tatmin eden bir yönetim çıkmadı. Son olarak kongrede çıkan yönetimden de futbolcu taksitleri ile lisans borçlarının ödenmesini istedik. Yani, '3 trilyon lira getirin, size takımı verelim' dedik. Ama kesin bir cevap alamadığımız için ikna olmadık. Bu nedenle, Diyarbakırspor'u teslim etmedik. Valilik olarak takımın üstümüzde kalmasını istemedik. Ancak bundan sonra iyi şekilde yönetilecek" dedi. 

Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Ahmet Aydın, 15 yıllık bürokrat olduğunu, 15 bin YTL parası olmadığı halde Diyarbakırspor için 80 bin YTL lira borç aldığını belirterek, "Bu işi artık biz götüreceğiz. Takımı iş adamlarından kimse almadı. Ocak ayı gelmeden futbolcuların borçları ödenecek. Birinci lige çıkmak için mücadele edeceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 17:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.ali yıldırım IP: 85.104.214.xxx Tarih : 10.10.2006 20:20:12
bana güre d.bakır spor da sorun yokk sorun baskanlıktaa baskanlar kuluba iyi bakmıyorlar kulup baskanı iyi teknik türektürü alacak ve futbulculara iyi bir maral asıyarak iyi olunur diyarbakır spor ancakveancak büyle kurtulur simdiden baslanırsa bu gibi faliyetler zaman gecdegil ligde 1 olup süperlige cıkabilir