9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Diyar'da kongre yarın

DİYARBAKIRSPOR'DA GÖZLER 9 ŞUBAT'A ÇEVRİLDİ

Bank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor'da tüm dikkatler yarın yapılacak olağanüstü kongreye çevrildi.

4.1 milyon TL'lik eski futbolcu, çalışan ve teknik adam alacaklarından dolayı devre arasında transfer yapamayan, elindeki oyuncuları da başka takımlara kaptıran Diyarbakırspor, genç kadrosuyla ligde tutunmaya çalışırken, kongrede yönetim sorununun aşılıp aşılmayacağı bilinmiyor. İyi bir yönetim veya Valilik destekli kayyum heyeti iş başına gelmezse takım kalan maçlara çıkmama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Çok zor şartlarda maçlara çıkan ve deplasmana giden Yeşil-kırmızılı takımın yoluna devam etmesi için maddi ve idari sorunları çözecek yönetim beklenirken, kulübün alt yapı giderleri dahil sezon sonuna kadar 1 milyon TL'ya yakın kaynağa ihtiyaç olduğu belirtildi.

 

YA YÖNETİM YA DA KAYYUM HEYETİ

Yarın saat 14.00'da Ziya Gökalp Spor Salonu'nda yapılacak kongre, geçen hafta çoğunluk sağlanamadığından ertelendiği için çoğunluk şartı aranmadan yapılacak. Yönetim için şu ana kadar resmi olarak adaylığını açıklayan yok. Ancak iş adamı Fevzi İlhanlı'nın çalışma yaptığı kulislerde konuşuluyor. Bir diğer ihtimal ise yönetim oluşmaması halinde yasalar gereği kayyum heyetinin oluşması.

Bu arada Dernekler İl Müdürlüğü'nün 22 Şubat'ta hesaplarını inceleyeceği Diyarbakırspor için önümüzde günlerde İç İşleri Bakanlığı tarafından müfettiş gönderileceği ifade edilirken, Diyarbakırspor'un tefe yoluyla 7 milyon TL borçlandırıldığı yönündeki iddiaların soruşturulması ise devam ediyor. Emniyetin operasyonuyla yakalanan ve birinin Diyarbakırspor'da bu iş karşılığında yönetici yapıldığı soruşturmada savcılığın ne karar vereceği merak konusu oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 11:58:04
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 23:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?