7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyar'da yüzler gülüyor

Bank Asya 1. Lig'in bitmesine bir hafta kala Turkcell Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Diyarbakırspor'da yüzler gülüyor.

Yeşil-kırmızılı takım, Pazar günü sahasında oynayacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarına yarın başlayacak.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, takımının bileğinin hakkıyla büyük sıkıntılar içerisinde Süper Lig'e yükseldiğini belirterek, "Binlerce taraftarımızı mutlu ettik. Kentimizde yer yerinden oynadı. Çünkü, Diyarbakırspor her türlü güzelliğe layıktır. 7'den 70'e tüm Diyarbakırlılar tam anlamıyla takımlarına sahip çıksalar takımımız yıllarca Süper Lig'de kalır, şehrimize büyük bir gelir kaynağı olur. Kulübümüze kalıcı gelir kaynakları oluşturmak gerekiyor. Borçların ödenmesi ve yepyeni bir sayfa açılmalıdır ki rahat bir nefes alınsın. Başarılı bir kadro oluşturulsun. Biz yönetim olarak her türlü fedakarlığı yapıyoruz" dedi.

Teknik direktör Coşkun Demirbakan da sezon başından bu yana tüm rakiplerinin gözünün üzerlerinde olduğunu ifade ederek, "Çektiğimiz sıkıntıları unuttuk. Diyarbakırspor'un eksikliği vardı Süper Lig'de. Çok zorlu sezon geçirmemize rağmen, eğer biraz dikkatli olabilseydik ve bazı olumsuzluklar olmasaydı haftalarca önce Süper Lig'e çıkışımızı ilan etmiştik. Ama yine de hedefimize ulaştık. Yıllardır beklenen hasret giderildi. Çok sevinçliyiz. Bunda futbolcularımızın ve kulüp başkanımız Abdurrahman Yakut'un katkıları çok büyük" diye konuştu.

Demirbakan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile kendi sahalarında oynayacakları maçın hazırlıklarına yarın başlayacaklarını söyledi. Yeşil- kırmızılı takımın kaptanı Coşkun Birdal ise mutlu sona ulaştıklarını belirterek, "Sıkıntılı günler yaşamamıza karşın ben ve takım arkadaşlarım, büyük özveriyle mücadele ettik. Hedefimizi yakaladık. Çok mutluyuz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 12:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?