5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyargaz abone kampanyasına başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin de ortak olduğu Diyargaz, abone kampanyasına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ilk abone sözleşmesini imzaladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) Diyarbakır'a gaz dağıtma yetkisi alan Büyükşehir Belediyesi'nin de ortak olduğu Diyargaz, abonelik kampanyasına başladı. Ağustos 2008'de ilk doğalgazın verileceği kentte, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ilk abone sözleşmesini imzaladı. Diyargaz Genel Müdürü Zülküf Budak ve Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Atabey'i "Hoş geldiniz ortak" diyerek karşılayan Baydemir, Diyargaz'a yüzde 10 ortak olduklarını hatırlatarak, "Bu ortaklık kentimiz için en hayırlı ortaklıklardan bir tanesidir. Bütün çabamız kentimiz Diyarbakır'ı daha yaşanılır bir seviyeye getirmektir. İnsanlarımızın yüksek standartlı bir yaşama kavuşmalarına katkı sunmaktır. Bunun zeminini hazırlamaktır" dedi.

2008'in Ağustos ayında ilk doğalgaz bağlantısının yapılacağını ve meşalesinin yakılacağını vurgulayan Baydemir, doğalgazın kente hayırlı olmasını diledi. Baydemir, daha sonra ilk sözleşmeyi imzalayarak doğalgaz abonesi oldu.
Diyargaz Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Atabey ise, abonelik bedelinin 180 dolar artı KDV olduğunu ve bunun da 212.4 dolara tekabül ettiğini belirtti. Atabey, "Yurttaşa kolaylık olsun diye Aralık'tan Şubat 2008'e kadar doğalgaz aboneliğinde, kredi kartına peşin fiyatla 8 taksit olacak şekilde kampanya başlattık" diye konuştu.

Atabey, gaz dağıtım çalışmalarını 4. bölge olarak adlandırdıkları ve kentin planlı bölgelerinden biri olan Kayapınar'da başlattıklarını duyurdu. Aralık 2007-Aralık 2008 arasında bu bölgede 7 bin aboneyi hedeflediklerini ifade eden Atabey, kentin bütün alanlarına altyapı götürülmesi durumunda hedeflenen abone sayısının 150 bin olduğunu bildirdi.

Diyargaz, çalışmalarını Yılmaz Güney Caddesi, Musa Anter Caddesi, Ayşenur Zarakolu Sokak, Fırat Bulvarı, Kayapınar Caddesi ve Diclekent Bulvarı gibi ana arteller ile bağlantı sokaklarında yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 16:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tülay kacar IP: 78.163.78.xxx Tarih : 5.12.2008 01:21:24

yalan1: 8 taksit değil 2 taksit yapıyorlar yalan2:hiçte yaşanılır bir seviyeye getirmediniz helede kiracılar için.1,5aydır benim evime kombi takılmış ve 2 haftadır abonelik parası yatırılmış.hemen hallolacağı söylendiği için kombi takıldığında şofbenimiz söküldü yani ne sıcaklık var ne sıcaksu!!!!o gazı getirenler sadece kendilerini ve ceplerini ısıttılar tabi ceplerinin ısınmasında kombicileride unutmayalım.düşün kiracısın ev sahibin isviçrede sana gaz bağlamaları için onun gelmesini istiyorlar başta sonra vekalete karar kılıyorlar sonra tekrar aboneliğin sizin adınıza olmamasına karar veriyorlar...şimdi siz söyleyin benim çocuğum var ve bayrama 3 gün var ben o gazı getirenlere önayak olanlara sizin rahatsızlığınız için diyipte aslında rahatsızlık verenlere ne diyim takdir sizin onları allaha havale ediyorum.aslında söylenecek çok şey var ama neyse ...