8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarkart açıklaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir 'Diyarkart' ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Baydemir, yaptığı açıklamalardan sonra siyaset ile ilgili sorulara ilginç ve kaçamak cevap vermesi kahkahalara neden oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir toplu taşıma araçlarında para döneminin bitmesi ve Diyarkart uygulamasına geçilmesi nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Osman Baydemir, özel halk otobosülerinin ortak havuza girişi süresinde tatsız gelişmelerin olduğunu ve bunların geride kaldığını belirterek, "Şu anda özel halk otobüslerimizin kooperatif başkanları yanımda. 100 özel halk otobüsü ve 60 belediye otobüsü ile ortak havuzumuz ve ortak bir payda etrafında Diyarbakır halkına hizmet etmek için birarada ortak filosunu oluşturmuş bulunuyoruz.

Hem belediye otobüslerimizde hem de özel halk otobüslerimizde sadece ve sadece Diyarkart geçerli olacaktır. Yine aldığımız karar gereği kart okutmayan gerek özel halk otobüsleri ve gerek belediye otobüslerimize idari cezalar uygulanacaktır. Bundan dolayı tüm yurttaşlarımızdan mutlak suretle Diyarkart edinmeleri çağrısında bulunuyorum. Diyarkartsız hiçbir hemşerim kalmasın.

Yurttaşlarımızın mağduriyetini önlemek amacıyla haftasonuna kadar toplam 50 ayrı noktada 100 mesai arkadaşım Diyarkart satacaktır. Hemen hemen bütün duraklarımızda Diyarkart'a ulaşım mümkün olacaktır. Kart fiyatı 5 lira idi. Ancak kampanya ile bunu 2 liraya indirdik. Şu anda bir ucuzluk sezonu da söz konusudur. Bu sistem artık Diyarbakır'da oturmuştur. Artık para alışverişini geride bırakıyoruz. Bizim temel ulaşmak istediğimiz nokta Diyarbakır'da herkesin akıllı kart almasını sağlamaktır. Dışandan gelen vatandaşlarımız için de tedbirlerimiz olacaktır" dedi.

Baydemir daha sonra bir gazetecinin, "Siyaset ile ilgili soru alıyor musunuz" sorusuna ise, "Akıllı kart, Diyarkart, halkotobüsleri, toplu taşıma ve fiyatlarla ilgili soru sorabilirsiniz. Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün siyasete girmezsek çok sevinirm" şeklinde cevap verdi.

Ardından bir gazetecinin, "1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle konuşmalarınız halen gündemde" demesi üzerine ise, Baydemir, "Konuşmam güzel miydi değil miydi; ben size sorayım. Kıyafetim nasıldı. Çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 15:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?