7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarkart dönemi başlıyor

Diyarbakır kent merkezinde oturan vatandaşlar 5 Eylül Cumartesi'den itibaren 'Diyarkart' olmadan toplu taşımadan yararlanamayacak.

Otobüste para alışverişi olmayacağı gibi otobüs şoförleri de kart kullanamayacak. Halk otobüsü şoförü, her yaptığı para alışverişi için ayrı ayrı ceza alacak, belediye otobüsü şofürüne ise meslekten men cezası verilecek.

Şehir içi ulaşımı güvenli, konforlu ve ucuz hale getiren toplu taşımacılık sisteminin ikinci dönemi olan Diyarkart uygulaması 5 Eylül gününden itibaren tam olarak hayata geçirilecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İşletme İştirakler Daire Başkanlığı, 4 Eylül günü saat 24.00'den itibaren 100 halk otobüsünde ve 60 belediye otobüsünde para alışverişi döneminin tamamen ortadan kaldırılacağını duyurdu.

Kartı olmayanlar ile indirimli ya da ücretsiz kart hakkı olanlar sadece Büyükşehir Belediyesi Konukevi altında bulunan Diyarkart Üretim Merkezi'ne başvurabilecek. Tam kart kullanan yurttaşlar ise hem Diyarkart Üretim Merkezi'nden hem de kentin 30 ayrı noktasında bulunan Diyarkart ve dolum merkezlerine giderek kartlarını temin edebilecek ve kartlarına kontör yükleyebilecekler. Yurttaşlar tam kart bedeli olarak 2 TL, indirimli kart bedeli olarak 5 TL ve ücretsiz kart bedeli olarak 10 TL ödeyecekler.

Uygulamanın başlayacağı 5 Eylül Cumartesi günü hala Diyarkart edinememiş olan vatandaşlar için bir gün geçerli olmak üzere kolaylık da sağlanacak. Buna göre Diyarkart baskılı tişörtler giymiş görevliler kentin 50 ayrı durağında 100 görevli 5 TL karşılığında içinde 3 kontör bulunan tam kartların satışını gerçekleştirecekler. Diyarkart uygulaması ile birlikte otobüs şoförlerini de ciddi yaptırımlar bekliyor. Halk otobüsü şoförü yaptığı her para alış verişi için ayrı ayrı idari para cezasına çarptırılacak.

Belediye otobüsü şoförlerine uygulanacak ceza ise daha ağır. Belediyeye ait toplu taşıma aracında şoförlük yapan kişi, para alışverişi yapması halinde meslekten men edilecek. Yurttaşlar ALO 153 belediye hattını arayarak elden para alan şoför hakkında şikayette bulunabilecek.

İşletme İştirakler Daire Başkanı Hikmet Altuğ, iki yıldır çağdaş, konforlu ve ucuz toplu taşıma sisteminin ikinci ayağı olan Diyarkart uygulamasına tamamen geçtiklerini belirtti. Altuğ, Diyarkart almak için vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğunu söyleyerek herkesi kendine uygun bir Diyarkart edinmeye davet etti. Altuğ, "Herkes hemen bir Diyarkart edinsin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 16:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?