7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Doğal Arıtma Sistemli Kanalizasyon

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın desteğiyle Dicle'nin Kocaalan köyüne "Doğal Arıtma Sistemli Kanalizasyon" kuruluyor.

Dicle ilçesine bağlı Kocaalan köyüne yapılan "Doğal Arıtma Sistemli Kanalizasyon" çalışmaları devam ediyor. İlçe kaymakamı Sezer Işıktaş'ın yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu UNDP, IFAD, ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen Kalkınma Projesi kapsamında Kocaalan köyünde tarımsal faaliyetler ve altyapı çalışmaları çerçevesinde şuana kadar çok önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bölge çiftçimize verilen yem bitkisi tohumu ve meyve fidanı dağıtımının yanısıra altyapı çalışmaları onların hayat standartlarının yükseltilmesinde önemli katkılar sağlayacağı kaçınılmazdır. Kaymakamlık olarak bizde bu tür faaliyetleri destekliyor ve katkılarımızı sürüdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Köy geliştirme programı proje koordinatörü Seracettin Yüzgülen ise, "Hayata geçirilen proje bölgede kişi başına milli gelir seviyesinin düşük olduğu bölgelerde uygulanıyor. Proje kapsamında projede görevli teknik elemanlarca tespit edilen bölgelere doğal arıtmalı kanalizasyon sistemleri de inşa ediliyor. Bunun yanısıra tarımsal yönden faydalanıcıların gelir seviyelerinin de yükseltilerek bunlara istihdam imkanları oluşturulmaya çalışılacak. Kocalan köyünün altyapı eksikliği olarak kanalizasyon şebekesinin olmaması büyük bir eksiklikti. Avrupa standartlarında yapılan bu çalışmanın bölge çiftçimize önemli katkılar sağlayacağı düşüncesindeyiz. Proje ayrıca sosyal altyapıyı iyileştirmeyi, kendi kendini idame ettirebilen kurumlar oluşturmayı ve güçlendirmeyi ve genel anlamda kırsal kadın ve erkeklerin yaşam kalitelerini iyileştirmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

İlçe Tarım Müdürü Hasan Gümüş de, "Bu proje kapsamında kurulmuş olan 2 adet demostrasyon bahçemizin nar, asma tettli terbiye, damla sulama projemizde kabul görülmüştür. Bu proje yakında vereceğimiz Dicle ilçesi pompoj sulama projesinde fizibilite çalışması yapılmaktadır. Doğal kanalizasyon sisteminden faydalanan Kocaalan köyüne proje kapsamında örnek bir köy ilan edilmiş olup diğer alt yapı çalışmalarının projeleri de en yakın zamanda İFAD birimine sunulacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 10:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?