7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Doğal gazı kaçak kullanamadılar!

DİYARBAKIR'DA KAÇAK DOĞALGAZ KULLANIMI

Yaklaşık 2 yıl önce doğalgaz ile tanışan Diyarbakır'da doğalgaz kullanan abone sayısı 13 bin 500'e ulaşırken, bazı abonelerin elektrikte olduğu gibi kaçak gaz kullanmak için doğalgaz sayacına müdahalede bulunduğu bildirildi. Doğalgaz sayacının hassas olması nedeniyle bu aboneler kaçak kullanımı gerçekleştiremezken, üstelik sayaca yaptıkları müdahale de kısa sürede tespit edildi.

2 yıl önce Diyarbakır'a gelen ve bugüne kadar 13 bin 500 aboneye ulaşan doğalgazda bu yıl 40 bin aboneye ulaşmak hedefleniyor. Kaçak elektrik kullanımıyla sık sık gündeme gelen iller arasında yer alan Diyarbakır'da bu kez art niyetli şahıslar kaçak doğalgaz kullanmaya teşebbüs etti. Diyarbakır Doğalgaz Dağıtım (DİYARGAZ) A.Ş. Genel Müdür yardımcısı Abdurrahman Atabey, yaptığı açıklamada, doğalgaz kullanımı için geçen yıl başlattıkları çalışmaların ardından merkez Kayapınar ilçesinin büyük bölümünde altyapı çalışmalarını tamamlayarak, gaz kullanımına başlandığını söyledi. Altyapı çalışmaları sırasında doğalgaz ile yeni tanışan Diyarbakırlıları bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Atabey, şöyle konuştu:

"Son günlerde doğalgaz saatlerine müdahalede bulunmaya başladılar. Bu can ve mal güvenliği açısından çok tehlikelidir. Sayaca müdahale yangın ve patlamaya yol açabilir. Kesinlikle sayaca müdahale edilmemeli. Sayaca müdahalede bulunan kişi, sadece kendisi ve konutu için değil, tüm bina için tehlikeye neden oluyor. Çünkü sayaca müdahale sırasında ortamda gaz birikip, binada yaşayan tüm insanların canını tehlikeye atabilir. Vatandaşımız bu tür girişmelerde kesinlikle bulunmasın. Binada yaşayan diğer insanlar da sayaçlara müdahalede bulunanları gördüğü an 187 nolu ücretsiz hattımızı arasın. Çünkü bunu yapmazlarsa kendi can güvenliklerini tehlikeye atmış olurlar. Şu ana kadar tespit ettiğimiz 25 abone saatlere müdahale etmek isterken ön paneli kırmış ve binaya gaz sızıntısı meydana gelmiştir. Şu ana kadar herhangi bir kaçak yapan tespit edemedik, rütin olarak her ay tüm saatleri kontrol ediyoruz. Teşebbüste bulunan kişilerden 10 tanesinin mahkeme süreci sürüyor, diğerlerinin ise gerekli yazışmaları yapıldı ve onlar da mahkemeye verilecek."

Atabey, ayrıca 2010 yılında Yenişehir ve üniversite güzergahında altyapı çalışmalarını tamamlayıp, bu bölgelere de doğalgaz ulaştırmayı planladıklarını söyledi.

DİYARBAKIR'DA KAÇAK DOĞALGAZ KULLANIMI
DİYARBAKIR'DA KAÇAK DOĞALGAZ KULLANIMI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 13:34:05
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 19:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?