5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Doğaya yem bırakıldı

Diyarbakır'da, İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile avcı dernekleri, yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Diyarbakır Şube Müdürü Erdal Seven, Bayrambaşı beldesi kırsalındaki karlı bölgelere yaban hayvanları için yem bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, kış mevsimi itibariyle yaban hayatını kontrol altına almak için yemleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Çermik ve Çüngüş ilçeleri kırsalının yanı sıra, Silvan ilçesi Bayrambaşı beldesi mıntıkasında yem bırakma işlemi gerçekleştirdiklerini anlatan Seven, şöyle dedi: 
''Keklik türü için buğday, tavşan türü için ot türü şeyler, tilki ve kurt gibi etçil hayvanlar için ise doğaya yem bıraktık. Bu süreçte kurumumuz bazı derneklerle başlatılan kampanya neticesinde almış olduğumuz buğday ve yemleri doğaya bıraktık. Kış mevsimi süresince bu tür çalışmalara devam edeceğiz. Burada yaklaşık 150 kilogram civarında buğdayı doğaya bıraktık. Stoklarımızda toplam 500 kilogram daha buğday var, derneklerin de 4 ton civarında bir desteği olacak. En kısa zamanda karla kaplı bölgelerde yiyecek bulunamayan noktalarda arkadaşlarla beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bundan sonra da Eğil ve Ergani ilçesinin yanı sıra Karacadağ bölgelerine de yem bırakacağız.'' 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2013 Pazartesi 10:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?