8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Doktor ile hastanın 'böbrek' kavgası

(ÖZEL) DİYARBAKIR'DA HASTA İLE DOKTOR ARASINDAKİ KAVGA

Diyarbakır'da Gökhan Volkan isimli bir vatandaş böbreğinde taş olduğu için kapalı taş ameliyatı olması gerekirken, kendisini ameliyat eden doktor tarafından izinsiz olarak böbreğinin alındığını iddia etti.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Gökhan Volkan'ı ameliyat eden Dr. İsrafil Ağaoğlu, hastanın yakınlarının kendisinden para istediğini söyledi.

Diyarbakır'da bugünlerde bir hasta ile doktor arasında yaşanan mahkeme krizi konuşuluyor. Bundan yaklaşık 7 ay önce böbreğinde 8 milimetrelik taş olduğu için Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne başvuran evli ve 24 yaşındaki Gökhan Volkan, 15 dakikalık ameliyat olduğu halde ameliyat masasında hata yapıldığını ve bu hatanın böbreğine mal olduğunu iddia etti. Doktor hatası sonucu böbreğinin alındığını iddia eden ve hiçbir sağlık güvencesi olmayan Gökhan Volkan, "Kesinlikle doktor hiçbir şekilde tehdit edilmedi, para istenmedi. Biz doktora dava açtık diye böyle yapıyor. Benim sağlık güvencem yok. Sonuçta ortada bir hata var. Yaklaşık 7 ay önce hastaneye başvurdum. Böbreğimde taş vardı. Kapalı taş ameliyatı olacağım diye ameliyata girdim, böbreğimi aldılar. Ben ameliyat masasındayken, böbreğimin alınması için imza atmamama rağmen benim yerime imza atmışlar. Evraklarda bulunan imza hiçbir şekilde benim değildir. Bunda bir sağlık skandalı var. Ameliyata giren diğer doktorlar bile gereksiz bir ameliyat olduğunu söylediklerini duydum. Bana ağır iş yapamaz raporu verdi. Ama şimdi sağlam olduğumu söylüyor. Evrakta sahtecilik yapıldı. Evraktaki imza benim imzam değildir. Benim adıma kullanılan bir imza var. Bana 15 dakikalık bir ameliyat dediler fakat saatlerce sürdü. Gözümü açtığımda böbreğim yoktu. Yarım bir insan haline geldim. Böbreğimde bulunan taşın 8 milimetrelik bir taş olduğunu ve lazerle kırılabileceğini söylediler. Kesinlikle doktordan para isteyip tehdit etmedik. Bir insanın sağlığı söz konusudur.

Sonuçta ben mağdur bir insanım. Doktor bana davayı kazanırsam alacağım paranın haram olacağını söylüyor. Ben tazminat davası açmadım ki. Sadece diğer insanlar da benim gibi mağdur olmasın diye suç duyurusunda bulundum. Niyetim para olsaydı tazminat davası açardım. Telafisi olmayan bir hataya maruz kaldım. Bir insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Kendi hakkımı aramak suçsa demekki ben suç işliyorum. Her şeyin ortaya çıkmasını istiyorum" dedi

 

DOKTORDAN İDDİALARA CEVAP

Gökhan Volkan'ı ameliyat eden Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde görevli üroloji uzmanı Opr. Dr. İsrafil Ağaoğlu, iddialara cevap verdi. Ağaoğlu, "Gökhan 8 ay önce idrar yolunda taş olması sebebiyle hastanemize başvurdu. Kendisini ameliyat ettik. İdrar yolunda problem olunca yakınları ile konuştuk, açık ameliyata çevirdik. Benimle birlikte 3 uzman ameliyata girdi. Yakınlarına Gökhan'ın böbreğinin alınacağını söyledik. Yakınları da bunu kabul etti. Ankara ve İstanbul'a sevk edelim dedik, yakınları da bunu

kabul ettmedi. Böbreğin alınmasını istediler. İmzalarını alıp o şekilde ameliyat ettik. Annesi bize 'Sizi dava edeceğiz' dedi. Biz de 'Cananız sağ olsun' dedik. Aile benimle tehditvari konuştu. 'Gel anlaşalım' dedi. Ailesi benden para istiyor. Gökhan bana 'Ailemle konuşun' diyor. Ben ne rüşvet alırım ne de veririm. Aradan 7 ay geçti, benim peşime düştüler. Mahkemenin uzun süreceğini anlayınca benden para koparmaya çalıştılar. Demek ki çocuk ölseydi beni vuracaklardı. Ameliyata girerken ilk imza yeterlidir.

Evrakta sahte imza falan yok. Gökhan yalan söylüyor. Hasta 3 aylık maaş için bize başvurdu. Gökhan sağlıklıdır. Ama 3 ayda bir kontrole gelecek" dedi.

(ÖZEL) DİYARBAKIR'DA HASTA İLE DOKTOR ARASINDAKİ KAVGA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 10:41:00
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 12:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?