7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Doktorlar istifa yarışında

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde son 3 ay içerisinde 3 uzman doktor, devlet hastanesinden istifa ederek özel sağlık kurumlarına geçti. 

Son 3 ay içerisinde Silvan Devlet Hastanesi'nde görev yapan birçok uzman doktor, görevinden istifa ederek özel hastanelere geçiş yaptı. 

Silvan Devlet Hastanesi'nde görev yapan dahiliye, göz ve çocuk bölümlerindeki 3 uzman doktorun istifa etmesinin ardından yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle Sağlık İl Müdürlüğü tarafından geçici görevle çocuk doktoru gönderildi. 

Hastaneden istifa eden göz doktoru Sevda Bakbak Diyarbakır Özel Veni Vidi Hastanesi'ne, çocuk uzmanı Emin Efe Sözen Ergani Özel Dal Çocuk Hastanesi'ne, dahiyle uzmanı Muharrem Can Akkaş'ın ise Siirt'te özel bir hastaneyle anlaştığı öğrenildi. 

Devlet tarafından verilen maaşları yetersiz bulan uzman doktorlar, yaşam şartlarını yükseltmek için daha iyi fiyata anlaştıkları özel hastanelere akın ediyor. 3 ay içerisinde istifa eden 3 uzman doktordan 2'si son 1 haftada istifa etti. 

Silvan Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Öner, doktorların sosyal yaşam şartlarının maddi nedenlerden dolayı kısıtlandığını belirterek, "Doktorların istifası nedeniyle hastanemizde ciddi bir sıkıntı yaşanmıyor. İstifanın ilk gönlerinde çocuk servisinde sorunlar yaşadık, ancak Sağlık İl Müdürlüğü tarafından geçici görevle bir çocuk doktoru gönderildi. Geçici de olsa şu anda bir sıkıntı yaşanmıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından mecburi hizmet kapsamında buraya bir çocuk doktorunun atanması lazım. Yaz sıcakları başladı. Çocuk hastalıklarında artış görülmektedir. Bu da sözleşmeli doktorun atanmasında yarar sağlayacaktır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 14:43:29
Güncelleme :12 Haziran 2006 Pazartesi 12:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?