7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Doktorların 'umuda yürüyüşü' Diyarbakır'dan başladı

Türk Tabipler Birliği (TTB) organizesinde ülkenin dört bir yanından doktorlar "Umuda Beyaz Yürüyüş" adı altında Ankara’ya hareket ettiler.

Hareket öncesi bir açıklama yapan Diyarbakır Tabib Odası Başkanı Dr. İlhan Diken, hükümetin, hekimler başta olmak üzere tüm sağlıkçıları açlık sınırının altında bir ücretle çalışmaya mahkum ettiğini ileri sürdü.

 
Ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması gibi koruyucu sağlık hizmetleri ile günde 500 bin hasta muayenesi, 5 bin cerrahi işlem gerçekleştiren hekimler 18 Haziran’da Ankara’da buluşmak üzere bugün ülkenin dört bir yanından hareket ettiler.

Hareket öncesi Diyarbakır Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması düzenleyen Diyarbakır Tabib Odası Başkanı Dr. İlhan Diken, her insanın sağlıklı yaşama hakkının olduğunu belirterek, "Doğal bir hak olması gereken bu durum, uzun toplumsal mücadeleler sonucu kazanılmış kurumsal bir hak niteliğine kavuşmuştur. Politika uygulayıcıları, sağlık hizmetlerini ve tüm sağlık emekçilerini devletin sırtındaki yük gibi görerek, sağlık hizmetlerini bütünüyle piyasaya devretmek için her türlü koşulları oluşturma çabası içinde olmuşlardır. TTB olarak, iyi hekimlik değerleri ışığında gerek hekimlerin nitelikli, uygun çalışma ortamlarının oluşturulması, gerekse halkın eşit, ücretsiz, nitelikle sağlık hakkına ulaşması için tüm sağlık emekçileri ile birlikte yıllardır olağanüstü çaba gösteriyoruz. AK Parti Hükümeti, bu çabaları takdirle karşılaması gerekirken hekimleri suçlayarak, TTB’yi hedef göstererek yanlış politikalarını kamufle etmeye çalışmaktadır. Bizim bu yürüyüşümüz ülkemizin sağlık sorunlarının çözümüne mütevazı bir katkıdır" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 20:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?