5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Don ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, son 78 yılın en düşük sıcaklık ortalamasını yaşayan Diyarbakır için don ve buzlanma uyarısı yaptı. 

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Müdürü Timur Dağoğlu, kentte dün etkili olan kar yağışının bu gece yerini buzlanmaya bırakacağını belirterek, 2 Şubat'a kadar kar yağışının beklenmediğini, bu tarihten itibaren ise karla karışık yağmur yağışının beklendiğini söyledi. 

Diyarbakır'ın son 78 yılın en düşük sıcaklık ortalamasını yaşadığını kaydeden Meteoroloji Bölge Müdürü Dağoğlu, kentin eksi 22 dereceyle Ocak ayında ise son 78 yılın en soğuk günlerini yaşadığını, Ocak ayından itibaren ise Diyarbakır'daki sıcaklık ortalamasının eksi 10 derece olduğunu açıkladı. Dağoğlu, kentte kar kalınlığının 24 santimetre olduğunu ve bu gece yarısından itibaren eksi 16 dereceye varacak soğuk havayla birlikte don ve buzlanma meydana geleceğini belirterek, ilgili kurumlara bu konuda gerekli raporları sunduğunu ifade etti. 

Kar yağışının ardından bugün işyeri ve evlerinin önünde biriken karları temizleyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren karları küreyerek kaldırımları temizledi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 15:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?