7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dosyalar CHP'ye servis yapıldı

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAPUSUZ DİYARBAKIR'DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ile birlikte Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Diyarbakır İl Başkanı M. Baki Aksoy ve beraberindekiler ile birlikte Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin sorulara yanıt verirken, taş atan çocuklara yönelik bir düzenlemenin yapılacağını da beliren Kapusuz, "Türkiye'de yargı içerisinde ve kurumlar arasında bir çatışma varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Böyle bir şey yok. Bu sadece Türkiye'nin normalleşme sürecine girildiğini gösteriyor. Erzincan Savcısı ve Erzurum Savcısı arasında sanki bir husumet var gibi gösteriliyor. Bu tamamen siyasi değil, hukuki bir konudur. CHP'li vekiller bölgeye gitti. Oradaki dosyalar CHP'li vekillere bir nevi servis yapıldı. Bunlar arasında kriz ve çatışma sözleri değer taşımaz. Kimsenin de suç işleme gibi bir lüksü yoktur. CHP Genel Başkanı Sayın Baykal, Ergenekon savcıları başta olmak üzere diğer hakim ve savcılar üzerinde bir baskı oluşturma çabasındadır. Her zaman da müdahalede bulunmuştur. Ne çete, ne mafya ne de diğer oluşumlar AK Parti'nin duruşunu bozmayacaktır" dedi.

 

TÜRKİYE'NİN TEMEL PROBLEMLERİNDEN BİRİ DE MUHALEFET PROBLEMİDİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, yönetime talip olanların öncelikle net projelerini ortaya koymaları gerektiğini ifade ederek, "Biz demokrasi ve özgürlük konusunda adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. CHP geçmişte birtakım raporlar hazırladı. Özellikle Anayasa ile ilgili olanları var. Ancak şimdi bakıyorsunuz takındıkları tavırlar daha farklı. Siz problemden yana mısınız yoksa çözümden yana mısınız. Siyasilere çağrıda bulunuyorum. Siz bu ülkenin yönetimine talip iseniz, projelerinizi net bir şekilde ortaya koyun. Türkiye'nin zaten temel problemlerinden biri de muhalefet problemidir" görüşünü dile getirdi.

Bir gazetecinin, taş atan çocuklarla ilgili sorusuna Kapusuz, "Suça itilen çocuklarla ilgili yasal bir düzenleme yapılacaktır. O masum çocuklar üzerinde medet umanlar var. Onların duygularını istismar edenler var. Biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.

KCK operasyonu ile belediye başkanlarının tutuklanması ile ilgili bir başka soru üzerine Milletvekili İhsan Arslan, "Bu kadar icraatlar ve yapılan demokratikleşmedeki adımlar görülmezken, birkaç belediye başkanının tutuklanması şiddetle yadırganıyor. Tabii ki halkın seçtiklerinin gözaltına alınması boşu boşuna değildir. Bu ülkede emekli paşalar, savcılar yargılanıyorsa onların da yargılanması, eğer illegal bir suç işlemişlerse gayet doğaldır. Bence bu olaya biraz adalet ile yaklaşmamız gerekiyor. Şiddet kullanarak mücadele veren bir grupta silahını bırakarak Türkiye'ye giriş yapan gruplar bazı gruplarda yönetici olarak yer alabiliyorken, bazı seçilmişlerin bir grup tarafından yönetilmesini doğru bulmuyorum. Belediye Başkanı Osman Baydemir'i bir işçinin basındaki iddialara göre yargılaması veya sorgulamasını ben Diyarbakır'lı bir vatandaş olarak yadırgıyorum" cevabını verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, Habur konusunda da bir açıklama yaparak, "Savcı açıklama yaptı ve Habur konusunda inceleme başlattık, dedi. Yani bu demektir ki Habur'un cezasını bize ve partimize kesmek istiyorlar. Biz birilerinin emri ile iş yapmıyoruz. Biz gayet şeffaf ve açığız" ifadelerini kullandı

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 14:16:04
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 14:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?