7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dramını gözleri anlatıyor

Diyarbakır'da bir çöp evde yaşayan 3 kardeş İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eve yapılan baskın sonucu kurtarılarak yetiştirme yurduna sevk edildi.

Diyarbakır'ın Balıkçılarbaşı semtindeki 1. Sokak'ta bulunan harabe bir evde çöpler içinde yaşayan 3 çocuğun dramı yetkilileri harekete geçirdi. Yaşları küçük olduğu için çöp evde anneleri tarafından kapı kilitli bir vaziyette bekleyen çocuklarının halini gören bir vatandaş hemen olayı savcılığa bildirdi.

Savcılığın talimatı üzerine olay yerine gönderilen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, anne Remziye Kaya'nın kapıyı kilitleyip evden ayrılması nedeniyle eve giremedi. Bitişikteki evin damına çıkan polisler, çöp evdeki 3 kardeşin içler acısı hali ile karşı karşıya kaldı.

Görüntülerin savcılığa ulaştırılmasının ardından, savcılık evde çok kötü şartlarda yaşayan Azize(10), Aziz(7) ve Mehmet'in(5) aileden alınarak, yurda yerleştirilmesini kararlaştırdı. Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen, ayaklarının soğuktan şiştiği gözlenen çocuklarda gelişim bozukluğu tespit edildi. Tedavileri yapılan çocuklar daha sonra çocuk yuvasına yerleştirildi.

Bugüne kadar okuldan uzak bırakılan çocukların uzmanlarca verilecek psikolojik desteğin ardından okula gönderileceği bildirildi. Anne Kaya'nın ise psikiyatri hastası olması nedeniyle tedavi için hastaneye yönlendirildiği bildirildi. Bu arada aileden ayrı yaşayan ve kendisine ulaşılamayan baba hakkında da, "Aile bireylerine kötü muamelede bulunmak" suçundan soruşturma başlatıldığı öğrenildi.



 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 18:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?