5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

DSİ tesisi Anadolu Öğretmen Lisesi oldu

Silvan ilçesinde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) tesisleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kazandırılmasından sonra İlçe Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talepleri doğrultusunda Anadolu Öğretmen Lisesi'ne çevrildi.


Silvan ilçesinde daha önceden DSİ'ye ait olan tesisler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kazandırılmasından sonra İlçe Kaymakamlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talepleri doğrultusunda Silvan Anadolu Öğretmen Lisesi'ne çevrildi.

Anadolu Öğretmen Lisesi'nin önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonunda 60 öğrenciye eğitim vereceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Polattağ, "Daha önce DSİ mülkiyeti olan ve Silvan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilen Silvan Malabadi DSİ tesisi, Anadolu Öğretmen Lisesi kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildi. Binaların bakım ve onarımı için bayındırlıkta çıkarılan keşif özetleri doğrultusunda, Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanlığı'nda tesis üzerindeki binaların bakımı onarımı için ödenek talebinde bulunduk. Ödeneğin gelmesiyle beraber tesis üzerindeki binaların onarımlarına başlanılacaktır. Lisemizin hizmete geçmesiyle beraber Silvan'ın eğitim kalitesi bir kat daha artacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 15:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?