7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DSP Hani ilçe teşkilatı CHP'ye geçti

DSP HANİ İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde DSP Teşkilatı ve üyeleri görevinden istifa etti. İstifa eden İlçe Başkanı Mehmet Emin Çaçan ve teşkilat üyeleri toplu olarak CHP'ye katıldı. CHP'nin yeni üyeleri yarın Diyarbakır'a gelecek olan CHP genel başkan yardımcılarının da katılacağı CHP il binasındaki törenle rozetlerini takacaklar.

DSP İlçe Başkanı Mehmet Emin Çaçan istifasıyla ilgili yaptığı konuşmada 22 yıldır DSP çatısı altında DSP Hani ilçe Başkanlığını yaptığını belirterek, "Rahmetli Bülent Ecevit'ten sonra şimdiye kadar hiçbir lider DSP de bulamadım. DSP eski Genel Başkanı Merhum Sayın Bülent Ecevit'in siyaset anlayışı partiye bakışı halkçılığı dürüstlüğüydü. Eski Başbakanımız ve Parti Başkanımız Sayın Ecevit'in vefatından bu yana parti başkanlığını şimdiki parti yönetimini benimseyemedim. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin

başına geçmesiyle CHP'nin Ecevit'in yolunda çizgisinde olduğuna, halkçı olduğuna, gerçekten dürüst olduğuna, Sayın Rahşan Ecevit'in de inandığını bildiğim için ben de inanıyorum ve Rahşan Hanımın da CHP'ye katılmasıyla ben de mevcut partimden istifa ediyorum. CHP diyorum, Kemal Kılıçdaroğlu diyorum" ifadelerini kullandı.

DSP HANİ İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 17:04:02
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 17:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?