8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DTB'den eğitime katkı

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), bin 600 yoksul ilköğretim öğrencisine kırtasiye malzemeleri dağıtmaya başladı. 

İlköğretim okullarında kırtasiye yardımına katılan DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, eğitimin, üzerinde fazlasıyla durulması gereken bir unsur olduğunu ifada ederek, "Birçok sorunun temelinde eğitimsizlik yatıyor. Toplumsal sorumluluğu hisseden herkesin eğitime destek vermesi gerekir. Bunun için de eğitim konusunda herkesi göreve çağırıyorum. Biz bu ülkeyi sadece atalarımızdan miras almadık. Aynı zamanda, gelecek nesillere bırakacağımız bir emanet olarak görüyoruz" şeklinde konuştu. 

Günümüzde gücün bilgiden geçtiğini belirten DTB Başkanı Akyıl, "Günümüz teknoloji çağı. Bu teknolojiye ayak uydurulması için okullarımızda da teknolojik donanımın arttırılması gerekir. Çünkü bilgiye ulaşmanın yolu da eğitimden geçer. Borsa olarak okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerinin en aza indirilmesi için gereken desteği imkanlarımız dahilinde vermeye çalışıyoruz" dedi. 

DTB tarafından yapılan yardım töreninde Başkan Akyıl ile Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Yıldırım, Meclis Üyesi Şükrü Boylu ve Şeyhmus Ayhan, getirdikleri yardım malzemelerini çocuklara dağıttı.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 11:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?