8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DTP halk toplantısı düzenledi

DTP'nin Diyarbakır'da düzenlediği halk toplantısında konuşan Kayapınar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zülküf Karatekin, herkesi seçimlerde seferberlik ruhuyla çalışmaya çağırırken, DTP Milletvekili Gültan Kışanak, çok geniş alanda büyük bir seçim zaferine hazırlandıklarını söyledi.

DTP, seçim çalışmaları kapsamında Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'ndeki seçim bürosunda bir halk toplantısı düzenledi. Kayapınar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zülküf Karatekin, seçimlerin belediye seçimlerinden öte, Kürtlerin iradesinin tescili anlamını taşıdığını söyledi. Uluslararası güçlerin desteğiyle her türlü hileyle Kürtlerin iradesinin kırılmak istendiğini belirten Karatekin, "Durmamalıyız. Ulaşılmadık insan bırakmamalıyız. İnsanımızdan, kendisi için, dili ve kültürü için oy istemek hepimizin görevidir. Bir bütün olarak seferberlik ilan etmeliyiz" diye konuştu.

Toplantıda konuşan DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ise, geçmişte bu halkın varlığını inkar edenlerin, bugün Kürt sorunu üzerinden politika yaparak bu halktan oy istemeye başladığını söyledi. Kışanak, "Bu, halkın başarısıdır. Bu halk onları terbiye etmiştir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 14:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?