8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DTP İl Başkanı'na 1 yıl hapis

DTP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, PKK'lı teröristin cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle "Örgüt propagandası'' yapmaktan 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tunceli'de çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen terörist Kader Çiftçi'nin cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle DTP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek ile DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Gültekin hakkında Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla açılan davanın görüşülmesine devam edildi.

Duruşmaya Şimşek ile Gültekin katılmazken avukatları Abdulkadir Güleç duruşmada hazır bulundu. Şimşek ve Gültekin hakkında mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Yılmaz, Şimşek'in "Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyet yürütmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla cezalandırılmasını isterken, Gültekin'in ise beraatını talep etti.

Mütalaanın ardından savunma yapan avukat Abdulkadir Güleç, iddia makamının Gültekin için istediği beraat talebine bir diyeceklerinin olmadığını, ancak Ali Şimşek'in cezalandırılmasını kabul etmediğini belirterek, "Müvekkilim cenaze törenine katıldı. Ama cenazede hiçbir konuşma yapmadığı bilirkişi raporunda da sabittir. Bundan dolayı müvekkilimin beraatını talep ediyorum" dedi.

Savunmadan sonra kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Gültekin'in beraatına karar verirken, DTP İl Başkanı Şimşek hakkında ise, "Örgüt propagandası yapmak" suçundan 1 yıl hapis cezası verdi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'a da, yaptıkları konuşmalarda "Örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla 10'ar ay hapis cezası verilmişti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?