7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP Kulp adayı halkla buluştu

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Belediye Başkan Adayı Mehmet Nesim Şimşek aday tanıtım mitinginde halkla buluştu. Miting aralarında DTP Milletvekili Gültan Kışanak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde DTP Diyarbakır İl Örgütü'nün organize ettiği yerel seçimlere yönelik aday tanıtım mitingi yapıldı. Aralarında DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, DTP Diyarbakır İl Başkan Vekili Ali Şimşek, DTP Parti Meclisi üyesi Hilmi Aydoğdu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kulp Belediye Başkan Adayı Mehmet Nesim Şimşek, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Lice Belediye Başkan Adayı Fikriye Aytin, Ağaçlı Belde Belediye Başkan Adayı Metin Dinar'ın da bulunduğu çok sayıda kişi sabah saatlerinde DTP Diyarbakır İl Örgütü önünde toplandı.
 
Konvoy halinde Kulp'a gitmek üzere yola çıkan araçlar Zeyrek Karakolu'nda bir buçuk saat kimlik kontrolünden geçirildi. Milletvekili Gültan Kışanak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in girişimi sonucunda araçların geçişlerine izin verildi. Kulp'ta halk tarafından alkışlar, zılgıtlar, sloganlar eşliğinde coşkulu bir biçimde karşılanan başkanlar halkı selamladı. Burada konuşma yapan DTP Diyarbakır İl Başkan Vekili Ali Şimşek, gittikleri her yerde barışın ve özgürlük kervanının büyüdüğünü söylerken, Kulp Belediye Başkan Adayı Mehmet Nesim Şimşek barış, hizmet ve adalet için aday olduğunu ve bunu başaracaklarına inandığı belirtti.

DTP Milletvekili Kışanak 30 Mart'ta Kulp halkının kendi iktidarını kurmuş olmanın onurunu taşıyacağını belirterek, "Kulp halkı vereceği oylarla geleceğini çalanlardan hesap soracaktır. 30 Mart sabahı artık sizlerin mücadelesi ve oyları sayesinde devletin belediyesi artık halkın belediyesi olacaktır. Kulplular layık oldukları hizmete kavuşacaklar. Belediyenin kapısı 24 saat açık olacak, özgürlükçü, yenilikçi, modern yönetim kervanına Kulp da katılacak" dedi.
Ardından sahneye çağrılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir kalabalığa yaptığı konuşmasına bu güç ve destekle her yere gidebileceklerini belirterek, "Bu ittifak kazanmanın müjdesidir" diye konuştu.
Zengin ve verimli topraklarda paylarına yoksulluğun düştüğünü söyleyen Baydemir, "Ama bunu kaderimiz olmaktan çıkartacağız. İpekböcekçiliği ile bunu değiştireceğiz. GABB ve vekillerimiz ile birlikte şal ihraç ederek dünya pazarına sunacağız. Onların makarnasına, kömürüne ihtiyacımız yoktur" ifadelerini kullandı.
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Baydemir önümüzdeki yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak 80 yılda oluşturulamayan hizmeti 10 yıldır verdiklerini belirtti. Baydemir, "Kulp'ta da çalışma, birlik ve sevgiyle 100 yıldır yapılmayan hizmeti hep birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yoğun bir ilgiyle uğurlanan başkanlar, Diyarbakır'a döndü.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 17:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?