5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

DTP mitingine soruşturma

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Onurlu Yaşam'a Çağrı" mitingi hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.


Diyarbakır'da dün yapılan ve mitingte bölücü örgüt başı Abdullah Öcalan posterleri ve milletvekillerinin konuşmalarıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden miting ile ilgili tüm görüntü ve fotoğraflar istendi.

DİYARBAKIR'DA DTP MİTİNGİNDE 48 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı'nca düzenlenen "Onurlu Yaşama Çağrı" mitingi sonrası çıkan olaylarda 48 kişi gözaltına alınırken, 9 kişi de yaralandı.


Mitingin ardından göstericilerin polise taşla saldırması üzerine çıkan olaylarda 48 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 9 kişinin de yaralandığı olaylarda göstericiler Bağlar semtindeki ara sokaklarda polislere taş atmaya devam ederken, polis ise göstericilere göz yaşartıcı bomba ve panzerlerle su sıkarak karşılık verdi. Polis, diğer yandan sokak aralarında yakılan lastikleri söndürmeye çalışıyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2007 Pazartesi 10:12:20
Güncelleme :26 Kasım 2007 Pazartesi 10:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?