7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP Nevruz'a çağrı bildirisi dağıttı

DTP Diyarbakır İl Örgütü, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bağlar Belediye Başkan Adayı Yüksel Baran Sakarya Caddesi'ndeki esnafı dolaşarak Nevruz'a çağrı bildirisi dağıttı. Başkan adayları ayrıca Nevruz Bayramı dolayısıyla kente gelen yabancı heyetlere yemek verdi.

DTP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bağlar Belediye Başkan Adayı Yüksel Baran, Sakarya Caddesi'ndeki esnafı dolaşarak 21 Mart Nevruz mitingine katılmaları için bildiri dağıttılar. Baydemir ve Baran, herkese Nevruz Parkı'nda yarın saat 10.00'da başlayacak Nevruz kutlamalarına katılma çağrısında bulundu.

YABANCI KONUKLAR NEVRUZ İÇİN GELDİ

Öte yandan 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamalarına katılmak üzere çok sayıda yabancı konuk Diyarbakır'a geldi. Almanya, İtalya, Fransa, İsveç gibi ülkelerden sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler, siyasetçiler, sendikacılar ve öğrencilerden oluşan heyetler Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarını izleyecek.
Yabancı konuklara Selim Amca Sofra Salonu'nda verilen yemeğe DTP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve İlçe Belediye Başkan adayları katıldı. İl Başkanı Şimşek Nevruz ve seçim gibi iki önemli günün kendilerini beklediğini söyleyerek, tüm konuklara böylesi bir günde yüreklerini paylaştıkları için teşekkür etti.

YARIN TARİHİ BİR GÜN

7 bin yıl boyunca yaşamın kesintisiz biçimde devam ettiğini bildiren Baydemir ise medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kentte olduklarını anımsattı. Baydemir, yabancı konuklarına yarın tarihi bir gün yaşanacağını söyleyerek, "Şanslıyız ki böyle bir günde sizler konuğumuz olacaksınız. Sizler de şanslısınız ki o kadar coşkulu insanlarla birlikte kutlayacaksınız bu bayramı. Ben inanıyorum ki sizler için de tarihi ve önemli bir gün olacak" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 18:34:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?