7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP operasyonlarına açıklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 13 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlar ve gözaltılar ile ilgili AK Parti Milletvekili İhsan Arslan bir açıklama yaptı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla "Terör örgütüne yönelik soruşturma" kapsamında 13 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda DTP Genel Başkan Yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun, Selma Irmak'ın da aralarında bulunduğu 50'den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltı ve operasyonlarla ilgili olarak 29 Mart yerel seçimleri öncesinde katıldığı bir televizyon programında, "Kürt sorununu çözmek isteyen hiç kimse DTP'yi, PKK'yı ve Abdullah Öcalan'ı görmezden gelemez ve yok sayamaz" şeklinde konuştuğu gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçu kapsamında dava açılan AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan bir değerlendirme yaptı.

Milletvekili Arslan katıldığı Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda yaptığı açıklamada, yapılan girişim ve tedbirlerin hukuk içerisinde olması gerektiğini belirterek, "Bence Türkiye'de yargı görevini yapıyor. Dışarıdan hiç kimsenin müdahale etmemesi lazım. Yargıyı etkileyici açıklama ve beyanatlardan kaçınmak lazım. Ben inanıyorum; yargısal kurumlarımız, gerekli hukuk içerisinde her türlü çalışmayı yapmadan vatandaşımızın kişisel hak ve hukukuna saldırı ve ihlali gibi hiçbir girişimde bulunmazlar diye düşünüyorum. Aslında hepimiz de buna inanmalıyız. Benim sevdiğim alındığında eleştirirsem, sevmediğim alındığında alkışlarsam bu adalet olmaz. Hukuka saygılı olmalıyız ki, Türkiye bir hukuk devleti olabilsin. Bu süreç iyi işliyor, inşallah toplumumuzun ve ülkemizin yararına iyi süreçler doğurur. Kime yönelik olursa olsun ben ayrım yapmıyorum. Önemli olan bu girişimlerin bu tedbirlerin hukuk içinde olmasıdır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet kala IP: 88.240.5.xxx Tarih : 14.04.2009 16:55:13

aynı oparasyon ak partiye yapılsaydı acaba yine aynı açıklamayı yapacakmıydınız?