7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP seçim bürosu açtı

DTP Diyarbakır Teşkilatı Kayapınar Huzurevleri bölgesinde seçim bürosu açılışı yaptı.

DTP'nin ilk seçim bürosu Kayapınar Huzurevleri bölgesinde açıldı. Büro açılışına, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, İl Başkan Vekili Ali Şimşek, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Bismil Belediye Başkan Adayı Cemile Eminoğlu ile çok sayıda kişi katıldı.
 
Büro açılışında ilk konuşmayı yapan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, seçim bürolarının barışa ve özgürlüğe giden yolun kapıları olduğunu söyledi. Karatekin, "Bu halk barış ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmemiştir. Halk kendi iradesine baskı ve oyunlara rağmen sahip çıkacaktır. On yıllık DTP belediyelerinin iktidarında Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılamayanların on katı hizmet yapılmıştır. Bu halkın hizmetkarıyız. Bu halk için inanın ne yapsak azdır. Bu halk güzel olan her şeyi hak ediyor. Bundan sonra da aynı şekilde hizmetlerinde olacağız. Yaptığımız sosyal belediyecilik örneğimiz birçok yere model olmuştur" dedi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, ''Bugüne kadar onuruna sahip çıkan Kürtlerin, Kürtlerin değerlerine saldıranları çok iyi tanıdığını'' söyledi.
Açılışın ardından grup 'Oramar' müziği eşliğinde halay çekti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?