3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

DTP yürüyüşüne soruşturma

Dün Diyarbakır'da yapılan ve olaylara neden olan DTP yürüyüşü ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından 'Operasyonlara hayır' adı altında düzenlenen ve bazı Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da katıldığı yürüyüşle ilgili olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yürüyüş sırasında çekilen görüntülerin tamamı istendi. Görüntü ve ses kayıtlarının incelenmesi sonrası dava açılıp açılmayacağına karar verilecek.

Dünkü yürüyüşe DTP Diyarbakır Milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Gülten Kışanak, DTP Batman Milletvekili Ayla Akad Ata, DEP eski Milletvekilleri Leyla Zana ve Selim Sadak'ın yanı sıra Belediye Başkanları ve DTP il yöneticileri katılmıştı. 

ÖNCEKİ HABER

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanlığı, Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarına yönelik sınır ötesi operasyonu protesto etmek için Diyarbakır'da yürüyüş yaptı.

Bugün öğlen saatlerinde bir grup DTP'li sınır ötesi operasyonu protesto etmek için DTP il binası önünde toplandı. DTP Diyarbakır Milletvekilleri ve Belediye Başkanları, operasyonları protesto etmek için biraraya geldi. DTP il binasına gelen DTP'li Belediye Başkanları uzun süre alkışlandı. Kalabalık, slogan atarak Belediye Konukevi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yoldan geçenler yürüyüşe alkışlarla destek verirken, kalabalık Belediye Konukevi'ne vardı. DTP Milletvekillerinin birer konuşma yapacağı Belediye Konukevi'ndeki basın açıklaması ile sınır ötesi operasyon protesto edilecek. Öte yandan, yürüyüşün yapıldığı güzergahta güvenlik önlemi alınmazken, polisin kalabalığı uzaktan takip ettiği gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 16:25:12
Güncelleme :26 Şubat 2008 Salı 16:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?