4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

DTP'de genel başkan krizi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından genel başkanlığa aday gösterilen Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın aday olmayacağı açıklandı.

Hazırlık komisyonu, ismi açıklandıktan sonra günlerdir kendisinden haber alınamayan Fırat Anlı'nın yerine halen eşbaşkanlık görevini yürüten Nurettin Demirtaş'ı kongrede aday göstermeyi düşünüyor.

DTP'nin Diyarbakır'da yaptığı kongrede genel başkanlık için aday gösterilen Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı sminde değişikliğe gidiyor. Parti yönetimi tarafından genel başkanlık için aday gösterilen Fırat Anlı, izne ayrıldı ve telefonlara çıkmıyor. Fırat Anlı'ya yakın çevreler Anlı'nın bu tavrının nedenini, "Anlı'ya danışılmadan kongrede isminin açıklanmış olmasını ve aile baskısı" olarak gösteriyorlar. Diyarbakır DTP İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Anlı'nın aday olmayacağını ifade ederken, partiden şimdilik ihracının söz konusu olmadığını dile getirdi.

8 Kasım'da yapılacak olan DTP kongresinde Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk koltuklarını bırakırken, yeni yönetimin özellikle genç isimlerden oluşacağı konusunda parti içerisinde mutlak bir uzlaşma oluştu. Bu nedenle Anlı'nın yerine kimin aday gösterileceği ile ilgili kulis konuşmalarında, halen eşbaşkan yardımcılığı görevini yürüten Nurettin Demirtaş'ın da ismi geçiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 12:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?