7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'de 'Kandil' hazırlığı

DTP'DE KARŞILAMA HAZIRLIĞI

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Örgütü, Kandil ve Mahmur'dan gelecek olan ve ''Barış Grubu'' olarak tanıtılan grubu karşılamaya hazırlanıyor.

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile Kandil ve Mahmur'dan gelecek ''Barış Grubu'' için DTP milletvekilleri ve partililer ile çok sayıda basın mensubu Silopi'ye hareket ederken, Diyarbakır'da da hummalı bir çalışma başlatıldı. DTP Diyarbakır İl Başkanlığı, Barış Grubu'nu 19 Ekim Pazartesi günü saat 11.00'de Batıkent Meydanı'nda karşılamak üzere 100 bin el ilanı hazırladı. DTP, karşılama törenine katılım çağrısı yaptığı el ilanlarında bir süredir yoğun bir şekilde tartışılan Kürt

sorununun demokratik çözüm sürecinin gittikçe tıkanmaya başladığına dikkat çekerek, "Yeniden savaş çanları çalınıyor. Operasyonlar, tutuklamalar, faili meçhuller, askeri alanlar adı altında OHAL uygulamaları yoğunluk kazanıyor" görüşlerine yer verdi.

Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir'de partililer mahallelerde ev ev dolaşarak halkı karşılamaya davet ederken, DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ve parti yöneticileri Sur'da bildiri dağıttı.

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Demokratik Toplum Kongresi Sözcüsü Hatip Dicle ve İl Başkanı Fırat Anlı, başta Demokrasi Platformu ve TMMOB bileşenleri olmak üzere kentteki sivil toplum ve meslek örgütleriyle görüşmeler yaptı. Milletvekilleri ve partililer Kürt sorununun demokratik çözüm sürecini tıkanıklığının aşılması için herkesi çaba göstermeye ve 19 Ekim Pazartesi günü Batıkent Meydanı'nda ''Barış Grubu''nu karşılamaya davet etti.

DTP'DE KARŞILAMA HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 15:14:02
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 15:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?