5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

DTP'den Diyarbakır'da miting

Demokratik Toplum Partisi (DTP), sınır ötesi operasyona karşı Diyarbakır'da da miting düzenleyecek.

Olaylı Van, Nusaybin ve Batman mitingleriyle gündeme gelen DTP, bu mitinglerin bir benzerini Diyarbakır'da yapmaya hazırlanıyor. Pazar günü Diyarbakır'da yapılacak olan miting öncesi DTP İl Teşkilatı binasında düzenlenen basın toplantısında tertip komitesi adına açıklama yapan Nesip Gültekin, "Siyasal iradenin bir türlü çözemediği başta Kürt sorunu olmak üzere demokratikleşme sorunları nedeniyle bu kriz durumu her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Bu sorun yaşamın siyasal, sosyal, ekonomik ve psikolojik alanlarına yayılarak, büyük toplumsal tahribatlara yol açmaktadır. Halkların birbirlerine kırdırılmasına artık yeter diyoruz. Diyarbakır halkı olarak bizler yaşamı, uğruna her türlü bedeli ödemeye hazır olacak kadar seviyoruz. Özgürlük ve eşitlik temelinde Türkiye halkı başta olmak üzere tüm halklarla kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

Halkın sorunlarının parlamentoda çözülmesini arzuladıklarını belirten DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak ise "Bazı kesimleri sandıktan çıkan halkın iradesini doğru okumayan, bu iradeyi boşa çıkarmaya çalışan, halkın beklenti ve taleplerini rayından saptırmaya çalışan bir yaklaşımda görüyoruz. Partimiz ve milletvekillerimize karşı yürütülen siyasi ve fiziki linç kampanyası ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Mitinglerinizde neden olay çıkıyor?" sorusuna Kışanak, "Miting, gösteri ve yürüyüşler demokratik haklardır. Güvenlik güçlerinin halkın bu demokratik hakkını kullanması önüne bir engel çıkarmaması gerekiyor" yanıtını verdi.

Miting, pazar günü saat 12.00'da başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 16:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakkı IP: 88.230.70.xxx Tarih : 21.11.2007 16:36:34

Özüm Diyarbakırlıyım ama o gün Diyarbakıra Allah tarafından taş yağsın istiyorum, bu bölücü teröristler Allahımızdan bulsun!