7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'den operasyon açıklaması

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, bu sabah Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu 13 ilde parti yöneticilerine yönelik operasyonları değerlendirdi.

Demirtaş operasyonun DTP'ye yönelik olduğunu söylerken Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, ''Barışa atılan adım bu olmamalı'' görüşünü dile getirdi. Açıklamanın ardından DTP İl binası önündeki gergin bekleyiş sürüyor. Parti yöneticilerinin çağrıları üzerine gelen yüzlerce partili il binası önünde bekliyor.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütüne yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında 13 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlar ve gözaltılar ile ilgili DTP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması düzenlendi. Parti binası önüne toplanan kalabalık sloganlar atarak operasyonu protesto etti. Burada bir açıklama yapan DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, ''DTP'yi yalnızlaştırmaya yönelik bir operasyon gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin çatışmasız günler yaşadığı bu süreçte böylesine siyasi baskıların yapılması kötü sonuçlara neden olabilir, şiddet isteyenlerin ekmeğine bu süreç yağ sürebilir'' dedi.
Demirtaş, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bize ulaşan bilgilere göre parti yöneticilerimiz ve çalışanlarımız Türkiye'nin çeşitli kentlerinde gözaltına alınmış. Gözaltına alınanların arasında iki Eş Başkan Yardımcımız Kamuran Yüksek ve Bayram Altun da var. Ayrıca, gözaltına alınanlar arasında Parti Meclis üyelerimizden toplam 20 kişi gözaltına alındı. Doğrusu biz böylesi bir tabloyla ve böylesi bir baskı süreci ile ilk defa karşılaşan bir parti değiliz. Biz her şeye rağmen halkımızın bize yüklediği siyasi misyon gereği DTP olarak barış ve demokratik çözüm umutlarımızı elbetteki koruyacağız. Misyonumuz bu halkın huzur içerisinde ve özgürlük içerisinde yaşamasını gerçekleştirmektir. Bu misyondan asla ve asla taviz vermeyeceğiz. Biz DTP olarak bugüne kadar bizim şahsımıza geliştirilen bütün baskıları bütün komploları halkımızı gücü ve özgücümüzle boşa çıkarmayı başardık. Bizim seçimlerden elde ettiğimiz muazzam zaferi hazmedemeyenler maalesef ki DTP'ye karşı böylesi bir cevap vererek barış umutlarını zedelemeye çalışıyorlar. Ancak bu hesaplar
içerisinde olanlar bilmelidirler ki barış bu ülkede ekmek ve su kadar acil bir ihtiyaçtır ve bir taleptir. Biz bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu operasyon DTP'ye yönelik bir operasyondur. DTP'nin siyasi iradesini kırmaya DTP'yi yalnızlaştırmaya yönelik bir operasyondur. Bizler de halkımızla birlikte asla ve asla buna izin vermeyeceğiz. Partimizin bulunduğu her yerde halkımız kendi iradesine sahip çıkacaktır. Biz politik duruşa sahip ve barış konusunda ısrarcı bir kitleyiz. İnanıyorum ki; halkımızın bu demokratik duruşu ile bu komployu boşa çıkaracaktır."

TEHLİKELİ BİR SÜREÇ BAŞLATMAK İSTEYENLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRMEYELİM

Selahattin Demirtaş daha sonra şunları söyledi:
"Komplonun boşa çıktığını bütün Türkiye görecektir. Türkiye'nin DTP'ye ihtiyacı vardır. Türkiye'nin demokratik siyasete ihtiyacı vardır. Hele hele böylesi çatışmasız günlerin başladığı açıklamaların yapıldığı böylesi dönemlerde siyasal alan üzerinde yapılan baskılar başka anlamlar taşıyabilir, tehlikeli bir süreç başlatmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürecek. Demokratik olgunlukta elbetteki partimizi sahipleneceğiz. Partimize sahip çıkacağız."

BARIŞA ATILAN ADIM BU OLMAMALIYDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise "Tek bir cümle ifade etmem gerekirse, Kürtlerin barış talebine Kürtlerin barışa dahil atmış olduğu adıma verilmesi gereken yanıt bu değildi. Verilmesi gereken cevap bu olmamalıydı. Mutlaka ama mutlaka bu kadim coğrafyanın bu kadim halkı onurlu barışı getirecektir" şeklinde konuştu.

Eş zamanlı operasyonda aralarında DTP Genel Başkan Yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun ve Selma Irmak'ın da aralarında bulunduğu 50'den fazla kişi gözaltına alındı. Açıklamanın ardından DTP İl binası önündeki gergin bekleyiş sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?