7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'den şok açıklamalar

PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanış yıldönümü nedeniyle Diyarbakır'da yaşanan olayların ardından DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTP'li Belediye Başkanları ve başkan adaylarının katılımı ile Sümerpark Konferans Salonu'nda basın açıklaması yapıldı.

Açıklama öncesi sinevizyon eşliğinde 15 Şubat tarihinde Filistin'de ve Diyarbakır'da yaşanan iki olay basın mensuplarına izletildi. İlk olarak bir açıklama yapan DTP Milletvekili Aysel Tuğluk yaşanan olaylarda emniyet güçlerinin orantısız güç kullandığını iddia ederek, "Diyarbakır'da emniyet güçlerinin orantısız güç kullanımının tanığı ve mağduru olan biz seçilmişler, tüm Türkiye kamuoyunu basın mensuplarını, muhalefet partilerini ve sağduyu sahibi tüm vatandaşlarımızı bizzat merkezi hükümet eliyle yürütülen bu çirkin kışkırtma politikası karşısında sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Seçilerek meclise gönderilen DTP vekillerinin elini dahi sıkmayan başbakan ve kabinesidir" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN KEŞKE DİYARBAKIR'A BİR ÇÖZÜM PAKETİ İLE GELSE

Milletvekili Tuğluk Başbakan'ın Diyarbakır'a gelişi ile ilgili yaptığı açıklamada ülkenin Başbakan'ı olduğunu ve Diyarbakır'a gelebileceğini belirterek, "Ancak ben burada şunu merak ediyorum; Diyarbakır'a geldiğinde Sayın Başbakan bu halka bu topluma ne söyleyecek? Biliyorsunuz 2005 yılında sayın Başbakan Diyarbakır'da 'Kürt sorunu benim sorunumdur, devlet hatalar yapmıştır' dedi ve bu sorunu çözeceğini söyledi. Ama daha sonraki gelişmelere baktığımızda AK Parti iktidarının izlediği politikalara bakalım.

Sorunun barışçıl ve demokratik çözümü noktasında bir irade ortaya çıkaramadı. Bugün bu olayları yaşıyorsak halen acılar ve çatışmalar devam ediyorsa bu çözümsüzlük politikalarının sonucu bunlar. AK Parti iktidarının ve Başbakan'ın bölgede bir siyasetin rezervenin kalmadığını düşünüyorum. O nedenle halkımız bu politikalara karşı Sayın Başbakan'ın buraya gelişine itibar etmeyecektir diye düşünüyorum. Keşke Başbakan bir çözüm paketi ile ve çözüm paketini hayata geçirerek bir barış politikasını hayata geçirmiş şekilde Diyarbakır'a gelseydi. Ama mevcut durum bunu göstermemektedir. Öyle bir kritik süreçten geçiyoruz ki, gerçekten seçimlerden sonra sürecin neye evrileceğini bilemiyoruz. Bir çözüme mi evrilecek, yoksa yeniden bir çatışmalı sürece mi evrilecek? Umut ediyoruz ki; demokratik süreci sonrasında barışçıl ve demokratik çözümün öne çıktığı bir süreç gelişir" ifadelerini kullandı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise şöyle konuştu: "AK Parti de çözülmeye başlamıştır. Benim ve bütün arkadaşlarımın ve milletvekillerimizin boynunun borcudur. AK Parti bölgede tabela partisi haline gelecektir. Demokrasi, istişare ile diyalogla tek bir insanımızı bırakmayacağız. Bu hükümetin çirkin yüzünü bu halka göstereceğiz. Bize oy vermeyen de bizdendir ha. Bunu da söyleyeyim. Bizim başımızın tacıdır. İkna edemediklerimizi de ikna edeceğiz. Onlara gerçekleri göstereceğiz".
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 16:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?