4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

DTP'li belediye başkanı beraat etti

Diyarbakır'da bir parka sözde ''Kürdistan haritası'' şeklinde havuz yaptırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan DTP'li Kayapınar Belde Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de aralarında bulunduğu 5 sanık beraat etti.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar Zülküf Karatekin, Kayapınar Belediyesi Fen İşleri Birim Amiri Mustafa Sencar, park inşaatı kontrolörü inşaat mühendisi Ahmet Sis, ziraat mühendisi Mehmet Askeri Kelekçiler hazır bulundu. Duruşmaya tutuksuz yargılanan müteahhit Mehmet Gündoğan ise katılmadı. Duruşmada son savunmasını yapan sanık Belediye Başkanı Karatekin, suçlamaları kabul etmediğini yineleyerek, "Belediyemizde yoğun bir şekilde imar faaliyetinin yanı sıra özellikle yeşil alan ve park çalışmaları bulunmaktadır. Dolayısıyla tüm projeleri en ince ayrıntısıyla bilmem mümkün değildir. Daha önceki savunmamda da belirttiğim üzere herhangi bir şekilde kötü niyetle yapılmış bir proje söz konusu değildir" dedi.

Avukatlar, Nil Demirkazık'ın da ''Kürdistan haritası'' taşıdığı gerekçesiyle açılan davada takipsizlik kararı alındığını, kararın dosyaya iliştirilerek duruşmanın önümüzdeki bir tarihe ertelenmesini istedi. Mahkeme heyeti delillerin toplandığını ve dosyada bulunduğunu belirterek talebi reddetti.

Bunun üzerine son savunmayı yapan Karatekin'in avukatı Cihan Aydın da parkın yapım aşamasında olduğunu, bahse konu haritaya benzetilmediğini, parkın kapalı olmasından dolayı propaganda kapsamına girmediğini ifade ederek, "Nil Demirkazık, bilinen biri. Kaldı ki başkan üzerine alınmasın, başkandan da çok tanınmakta, medyada popüler biri. Bu şahıs, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Diyarbakır gezisinde 'Kürdistan' rozetiyle karşılamaya gelmesine rağmen, hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Müvekkilim suç işleme kastı bulunmadığını belirtmiş, atılı suçları kabul etmemiştir. Medyaya yansıyan şeklin kuşbakışı görüntüleri kısmen İtalya haritasını ve Diyarbakır'ın Dicle ilçesini de andırmaktadır. Müvekkillerimin beraatını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, aralarında DTP'li Kayapınar Belediye Başkanı Karatekin'in de bulunduğu 5 sanık hakkında, üzerlerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlarına karar verdi. 5 kişi, "Terör örgütünün propagandasını yapmak" iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 17:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?