5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

DTP'li belediye başkanlarına 15 yıl

Terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup gönderdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan DTP'li 56 belediye başkanı hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçi'nin de bulunduğu 56 belediye başkanı katılmadı.

Savcı Muammer Özcan, hazırladığı 9 sayfalık mütalaayı okudu.

Özcan, Roj TV'nin, haber-yorum ağırlıklı programlarında, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine ilişkin haber, görüntü ve güncel açıklamalara yer verdiğini, haber sonrası yayınlanan tartışma, söyleşi tarzı programlarda da örgütün üst düzey sorumlularının telefon bağlantısıyla, canlı yayın konuğu olarak katıldıklarını söyledi.

Özcan, televizyon aracılığıyla örgütün son dönem stratejileri ve açıklamalarının örgüte müzahir kitleye duyurulduğu dikkate alındığında Roj TV'nin terör örgütü PKK'nın yayın organı olduğunun ve örgütün amaçları doğrultusunda yayın yaptığının tartışılmaz bir gerçek olduğunu vurguladı.

Savcı Özcan, mütalaasının son bölümünde, söz konusu mektubun kaleme alınması ve gönderilmesi konusunda fikir birliği içinde olan sanıkların terör örgütü PKK'nın yayın organı olduğu ve örgütün amaçları doğrultusunda yayın yaptığı aşikar olan Roj TV'nin kapatılmasının engellenmesi için Danimarka Başbakanı'na mektup yazmak suretiyle "terör örgütü PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım etme suçunu işlediklerinin" sübuta erdiğini kaydetti.

Özcan, sanıkların 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.

Mütalaanın ardından söz alan sanık avukatları, mahkeme heyetinden savunma için ek süre talebinde bulundu.
A.A.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 11:57:40
Güncelleme :3 Nisan 2007 Salı 12:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbakırlı Azad IP: 88.227.14.xxx Tarih : 3.04.2007 12:28:38
Az bile. terörü desteklemek bu kadar hafif şekilde cezalandırılarak caydırılamaz.