7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'li kadınlar yoga yaptı

Diyarbakır'da "Söyleyecek sözümüz var çözümü geliştirecek gücümüz var" sloganıyla Kadın Buluşması düzenlendi. Programa katılan yoga grubu program sonunda DTP'li kadınlarla birlikte yoga şarkıları söyleyip toplu yoga yaptı.

Yogaya yabancı olan geleneksel kıyafetli kadınlar ilginç görüntüler oluşturdu. Programa katılan kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana, hak arayışlarının artık silahla olmaması gerektiğini söylerken DTP Eş Başkanı Emine Ayna ise PKK'nın ''Çatışmasızlık kararını'' desteklediklerini ve bu sürecin uzamasını, süresiz olmasını istediklerini belirtti.

Ekin Park'ta düzenlenen programa, DTP'li kadın milletvekilleri ve çok sayıda kadın örgütü de katıldı. Program müzik dinletisi ile başladı. Ardından eski Milletvekili Leyla Zana, kadınlara hitaben bir konuşma yaptı. Silahların artık susması gerektiğini söyleyen Zana, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadınlar olarak her türlü silahın susması gerektiğini belirtiyoruz. Hak gaspından vazgeçilmesini istiyoruz. Hak arayışının ise artık silahla olmamasını istiyoruz. Bu halkın diğer halklarla buluşmasını engellemeyin."

Leyla Zana'nın ardından söz alan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, terör örgütü PKK'nın almış olduğu ''Çatışmasızlık kararını'' desteklediklerini belirterek şunları söyledi:  "PKK'nın çatışmasızlık kararını destekliyoruz. Bunun daha uzamasını süresiz olmasını istiyoruz. Ancak biz kadınlar şunu da biliyoruz, bunun karşılığında barışın gelişebilmesi için, çözümün bir an önce olması için operasyonlar derhal durdurulmalıdır. Şunu her yerde haykırdık. Burada bir daha söylüyoruz; Anayasa değişmelidir. Anayasa askeri vesayetin güvencesidir. Oysa bir ülkede halkların insanların haklarını korumak için olmalıdır. Askerin vesayetini güvence altına almak için değil. Bu yüzden Anayasa bir bütün değişmelidir diyoruz."

DTP'Lİ KADINLARIN YOGA SEANSI
Kadın buluşması sonunda sahne alan yoga grubu geleneksel kıyafetleri ile programa katılan DTP'li yüzlerce kadın ile birlikte toplu yoga yapıp, yoga şarkıları söyledi. Yogaya hayli yabancı olan DTP'li kadınlardan kimi müziğin ritmine göre zafer işareti yaparken kimi ise tülbentlerini açarak müziğin ritmine göre dans etti.

İlk defa yoga ile tanışan kadınlar bu ilginç seansı yanlarında getirdikleri telefonlarına kaydetmekten de geri kalmadılar. Yoga müziğinin ritmine kendini kaptıran bir grup DTP'li kadın ise müzik eşliğinde halay çekmeye çalıştı. Yoga seansının sonunda ise pozitif enerji depolamaları için kadınlara çeşitli hareketler yaptırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 13:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?